Prvi hrvatski Big Data projekt u finalu uglednog svjetskog natjecanja

Prvi hrvatski Big Data projekt u finalu uglednog svjetskog natjecanja
Fotolia

U finalu natjecanja I-COM Data Venture Challenge za 2015. godinu, u društvu 11 tvrtki iz SAD (4), Njemačke, Španjolske, Kine, Singapura, Novog Zelanda, Norveške i Nizozemske, našao se, jedini iz CEE regije, projekt Dotmetrics iz Hrvatske.

I-COM Data Venture Challenge je globalno natjecanje startupa u području primjene podataka u marketinške i oglasne svrhe. Članovi žirija su ugledni stručnjaci, predstavnici kompanija kao što su Bisnode, Amazon, ESPN, Viacom i drugi.

Dotmetrics je uz podršku i stručnu ekspertizu zagrebačke tvrtke InfoDom razvijen kao prvi hrvatski proizvod iz područja Big Data - softverska platforma koja mjeri posjećenost web stranica i analizira podatke o posjetiteljima, što značajno olakšava oglašivačima i marketinškim stručnjacima odluke o izboru stranica na kojima će plasirati svoje oglase.

Specifičnost Dotmetrics-a na globalnoj razini je, između ostalih, što podatke o posjećenosti i posjetiteljima objavljuje na dnevnoj razni, dok svi drugi to čine za tjedan ili još češće, za mjesec dana.

Budući je Big Data, po općem mišljenju, jedan od najvažnijih poslovnih i tehnoloških trendova, potencijal Dotmetrics-a je izuzetno velik. Riječ je o prikupljanju i obradi ogromnih količina podataka kao temelja za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka.

Predstavnici Dotmetrics-a će imati priliku prezentirati svoj proizvod na završnoj svečanosti od 27.-30. travnja u španjolskom gradu San Sebastijanu.

Osim značajnih financijskih nagrada, ovo je svakako važna prilika za kontakte s potencijalnim ulagačima, partnerima i klijentima.