Projekt Pia Mia slavio na drugom izdanju #StartupVG natjecanja

Projekt Pia Mia slavio na drugom izdanju #StartupVG natjecanja

Natjecanje u razvijanju poslovnih ideja #StartupVG uspješno je privedeno kraju. Drugo izdanje tog događaja ponovno su organizirali Zagrebački inkubator poduzetništva i Grad Velika Gorica.

Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega su se predstavili oni natjecatelji koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Timovi su potom na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno u što kraćem roku navesti najvažnije činjenice o svom startupu, te kako napraviti poslovni model. U dva dana formirano je 16 timova koji su aktivno razvijali ideje uz pomoć mentora.

Prvo mjesto i nagradu u iznosu od 15.000 kuna osvojio je tim Pia Mia. Oni su razvili set interaktivnih slikovnica povezanih s mobilnom aplikacijom i proširenom stvarnošću koje su kreirali logopedi, psiholozi, rehabilitatori, učitelji i kineziolozi koji prate razvojnu liniju djece prema razvojnim dobima.

Drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 kuna osvojio je tim Mundus - World's Smartest Board Game. oni su kreirali društvenu igru koja spaja moderne tehnologije i tradicionalne društvene igre. Projekt se sastoji od fizičke ploče, mobilne aplikacije i korisničkog dashboarda, a ono što ga čini posebnim je činjenica da iza njega stoji mladi tim srednjoškolaca.

Treće mjesto i prijenosno računalo kao nagrada pripalo je timu Petfinder. Ta je ekipa razvila programsko rješenje namijenjeno olakšavanju pretrage i ubrzavanju procesa zbrinjavanja napuštenih kućnih ljubimaca. Ono predstavlja središnje mjesto na internetu koje olakšava rad udrugama koje skrbe o dobrobiti životinja, smanjuje broj oglasa za izgubljene i pronađene ljubimce te ubrzava postupak zbrinjavanja životinja.

"Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem natjecanja, prvenstveno kvalitetom timova i samih projektnih ideja. Ono što nas je najviše oduševilo i na što smo najviše ponosni su sudionici, naši mladi sugrađani koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i inovativni. Velik interes mladih potvrđuje da smo kao grad izabrali dobar smjer u kojem idemo u dijelu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je poticanje poduzetnika početnika", izjavio je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU u Velikoj Gorici Domagoj Ilečić.