Proglašeni pobjednici Zagreb Connecta

Proglašeni pobjednici Zagreb Connecta

Posljednjeg dana održavanja EBAN Winter University 2016 konferencije, proglašeni su pobjednici startup natjecanja Zagreb Connect. Proglašenju su prethodila tri dana u kojima su finalisti pripremali prezentacije tijekom bootcamp radionice te se nakon toga imali priliku predstaviti poslovnim anđelima na pozornici dvorane Lisinski. Žiri nije imao nimalo lak posao birajući najbolje među najboljima, a od dvadeset finalista posebni dojam na poslovne anđele ostavili su startupi iz Hrvatske, Velike Britanije i Slovenije.

Nanodiy, startup koji omogućava stvaranje printanih otisaka na bilo koji tekstilni materijal, je za svoju ideju osvojio treće mjesto i novčanu nagradu od 7 tisuća eura. Uz to, isti je startup svojom idejom privukao pažnju medijske kuće NovaTV koja im je dodijelila posebnu nagradu, promo paket koji će im pomoći u budućem djelovanju. Jednu od nagrada dodijelila je i publika koja je glasala putem službene aplikacije konferencije. Tu nagradu u vrijednosti od 5 tisuća eura osvojio je također Nanodiy.

Drugu nagradu i 10 tisuća eura osvojio je Gowaft iz Velike Britanije, čija ideja predstavlja nov i inovativan način za prenošenje teških predmeta po gradu. Najzanimljiviju ideju, prema mišljenju žirija, imao je startup 45HC koji je nagrađen prvim mjestom i novčanom nagradom od 20 tisuća eura. Ova digitalna kompanija za prijenos tereta preko oceana s učinkovitom logističkom mrežom je, uz prvo mjesto, osvojila i put u Silicijsku dolinu.

Suorganizator  konferencije, Grad Zagreb dodijelio je i posebnu nagradu. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić uručila je nagradu od 5 tisuća eura startupu Vollo. Osim novčane nagrade, osvojili su i jednogodišnji program predinkubacije i inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb. Uz to, pobjednik Zagreb Connecta, u partnerstvu s Veleposlanstvom Izraela u Hrvatskoj, putuje u Tel Aviv gdje će se upoznati s tamošnjom startup zajednicom.

„Iznimno sam sretan i ponosan jer smo uspjeli pokazati što sve Hrvatska može i nadamo se otvorili vrata novim investicijama. Čestitam svim finalistima jer ova dva događaja predstavljaju početak naše podrške na njihovom putu prema krajnjem uspjehu. Svi startupi koji su večeras na ovoj pozornici zalog su bolje budućnosti i bolje Hrvatske, te će jednog dana igrati važnu ulogu u našem gospodarstvu“, izjavio je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE i organizator konferencije Davorin Štetner.