Proglašeni pobjednici prvog #startupZG natjecanja

Proglašeni pobjednici prvog #startupZG natjecanja
ZIP

Tijekom proteklog vikenda održano je prvo #startupZG dvodnevno natjecanje u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Natjecatelji su, osim povratnih informacija od strane stručnog žirija i mentora, dobili i konkretne savjete o predstojećim događajima na kojima bi se mogli predstaviti ciljanoj publici ili investitorima.

Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega je svaki tim u tri minute predstavio svoju tehnološko-poslovnu ideju. Predstavljanje je ujedno služilo međusobnom upoznavanju, ali i povezivanju natjecatelja koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Ekipe su na radionici mogle naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja, a u tome su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno.

U finalu natjecanja predstavilo se sedam timova sa svojim zanimljivim idejama. Slavila je ekipa s projektom Praxa, online portalom koji će spajati studente i poslodavce koji nude studentsku praksu. Za svoj uspjeh dobili su nagradu od deset tisuća kuna koju im je uručio direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke Ivan Babić. Drugo mjesto osvojio je tim Peekator za svoje 'mystery shopping' rješenje za ugostiteljstvo. Nagrada za drugu poziciju bila su dva Huawei P10 Lite pametna telefona.