Probni ispiti za maturante u Algebri

Probni ispiti za maturante u Algebri
Otvoreno učilište Algebra

Otvoreno učilište Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za ovogodišnje izdanje polaganja besplatnih probnih ispita državne mature iz tri predmeta. Ispitivanje će se 25. ožujka održati u Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku, te u Travniku (BiH), dok će dan kasnije ispitivanje biti provedeno u Zagrebu.

Svake se godine na Algebrine probne ispite prijavi ukupno oko pet tisuća učenika koji rješavaju više od deset tisuća ispita. Projekt se provodi kako bi se maturantima dala prilika da pravovremeno provjere svoje znanje iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika, budući da ih se u ovoj fazi školske godine, prema vlastitom priznanju od prošle godine, 38 posto još uvijek nije počelo pripremati za državnu maturu.

98 posto maturanata, koji su se dobrovoljno odazvali pisanju probnih ispita prošle godine, u istraživanju koje je održano nakon postupka, rekli su kako su zadovoljni projektom i da im je probno testiranje pomoglo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura. Interes maturanata tijekom protekle tri godine provedbe projekta i povratne informacije potvrdili su potrebu za nastavkom provođenja probnih ispita.

Zainteresirani maturant,i koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme, trebaju se prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen. Prijavu mogu obaviti na stranici http://drzavnamatura.hr/probna-matura-2017/, a probni ispiti su za sve pristupnike besplatni. Nakon polaganja maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita.