Prijave za Sony World Photography Awards traju još mjesec dana

Prijave za Sony World Photography Awards traju još mjesec dana
Pixabay

Fotografi iz cijelog svijeta imaju još mjesec dana da se prijave za sudjelovanje na jedanaestom izdanju Sony World Photography Awards. Tim povodom, Svjetska organizacija za fotografiju, osnivač nagrade, objavila je najnoviju selekciju tek pristiglih fotografija u Otvorenoj kategoriji. Fotografije su djela autora iz čitavog svijeta, i pokrivaju široku lepezu tema, od snimaka iz zraka do portreta i životinja u divljini.

Sony World Photography Awards jedno je od vodećih svjetskih natjecanja u području fotografije, dok su nagrađivani autori i oni koji su se našli u užem izboru za nagradu stekli globalnu popularnost i prepoznatljivost. „Nemoguće je precijeniti značaj ovog dostignuća za moju karijeru, globalni medijski interes je bio nevjerojatan, zapravo, interes za moj rad kao direktan rezultat nagrade traje i dan-danas“, ističe fotograf Simon Butterworth.

Svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti na natjecanje putem mrežne stranice www.worldphoto.org. Do 4. siječnja prijave se primaju u otvorenoj kategoriji u kojoj se biraju najbolje pojedinačne fotografije u ukupno deset kategorija. Isti je rok za prijavu za mlade fotografe od 12 do 19 godina kao i natjecanje za nacionalne nagrade u kojem će biti izabrane ponajbolje fotke iz više od 60 zemalja. Tjedan je dana duži rok, do 11. siječnja, za profesionalno natjecanje.

Imena autora koji su ušli u uži izbor u svim kategorijama bit će objavljena 28. veljače. Pobjednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada bit će proglašeni 20. ožujka, dok će Fotograf godine i pobjednici u profesionalnoj kategoriji biti poznati 19. travnja.

Nagrada za Fotografa godine iznosi 25 tisuća američkih dolara, dok će sveukupni pobjednik Otvorene kategorije osvojiti pet tisuća. Pobjednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje, a najbolji profesionalnoj kategoriji bit će gosti Sony World Photography Awards večeri u Londonu 19. travnja. Prvoplasirane i fotografije iz užeg izbora bit će predstavljene na izložbi od 20. travnja do 6. svibnja u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.