Predstavnici ministarstava obrazovanja EU na radionici u Srcu

Predstavnici ministarstava obrazovanja EU na radionici u Srcu

Foto: DepositPhotos

Sveučilišni računski centar Srce organizira radionicu o podršci nastavnicima u visokom obrazovanju. Tom će događaju, koji se održava 7. i 8. prosinca, nazočiti predstavnici ministarstava obrazovanja zemalja članica Europske unije.

Međunarodna radionica pod nazivom "Supporting educators for innovative, open and digital education" održava se u okviru Strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju ET2020 pri Europskoj komisiji, a vezano uz tematsku radnu skupinu za digitalne vještine i kompetencije. Sudionike će pozdraviti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnatelj Srca Zoran Bekić te zamjenica voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Mirella Rašić.

Na radionici će sudjelovati više od 40 predstavnika ministarstava obrazovanja iz 18 zemalja članica Europske unije. Raspravljat će se kako pružiti kvalitetnu i sustavnu podršku nastavnicima u visokom obrazovanju kako bi bili digitalno kompetentni i imali samopouzdanja za poučavanje na otvoren i inovativan način. Tijekom dva dana govorit će se o tome koje su digitalne vještine potrebne nastavnicima u visokom obrazovanju, koliko državna tijela mogu pomoći u tom procesu te kako osigurati najbolju podršku nastavnicima u primjeni otvorenih obrazovnih sadržaja u visokom obrazovanju.

Na ovoj radionici predstavit će se i novi europski okvir za digitalne kompetencije edukatora koji je upravo objavila Europska komisija. Uz postojeće okvire za digitalne kompetencije građana, obrazovnih organizacija i potrošača, ovo je još jedan  dokument koji ima za cilj pomoći članicama Unije u njihovim naporima da promoviraju digitalne kompetencije svojih građana i potaknu inovativnost u obrazovanju. Okvir za digitalne kompetencije edukatora daje pregled digitalnih kompetencija koje su specifične za edukatore kako bi imali mogućnost identificirati koje vještine posjeduju te koje su im još potrebne da budu inovativni i digitalno kompetentni.

Još iz kategorije

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

23.02.2018. komentiraj

Jedna četvrtina (24%) Europljana želi koristiti mogućnost beskontaktnog „prisloni i plati“ plaćanja pametnim satom, narukvicom, privjeskom ili drugim nosivim uređajem, pokazali su najnoviji podaci koje je objavio Mastercard. U Hrvatskoj se udio građana koji žele plaćati na ovaj način penje na 32%.

Microsoft potiho objavio koja su ograničenja Windows 10 na ARM

Microsoft potiho objavio koja su ograničenja Windows 10 na ARM

22.02.2018. komentiraj

Microsoft se u svom dobrom starom običaju požuruje isporučiti proizvod o kojem naveliko priča i garantira mu iznimne mogućnosti, što se na kraju toj kompaniji u pravilu obija o glavu. Kao u slučaju Windows 10 ARM računalima, koji su trebali ponuditi tablet iskustvo na računalu s Windows 10 operativnim sustavom i biti sjajno integrirani s mobilnim uređajima. Ali, zasad je situacija takva da x64 aplikacije ne rade, iako su u najavama trebale raditi.

INFOGRAFIKA: Nintendo Switch prodan u više primjeraka nego Wii U u svega 10 mjeseci

INFOGRAFIKA: Nintendo Switch prodan u više primjeraka nego Wii U u svega 10 mjeseci

22.02.2018. komentiraj

Nintendo je sa svojom Switch konzolom ostvario prodaju od 14,86 milijuna jedinica te postigao iznenađujuće dobre rezultate tijekom prvih deset mjeseci koliko se nalazi na tržištu, što je ujedno japanskoj kompaniji pomoglo da u 2017. ostvari prihode od 7,7 milijardi američkih dolara te na taj način zabilježi rast od 175 posto u odnosu na 2016., ali i za manje od godinu dana prestigne ukupnu prodaju Wii U konzola.