Postoji li previše oglašavanja?

Postoji li previše oglašavanja?

Pitanje iz naslova jedna je od tema na koju će odgovor dobiti sudionici ovogodišnjeg izdanja konferencije New Europe Market. Taj će se događaj održati od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, a u svom će šestom izdanju ponovno privući velik broj stručnjaka iz medijske industrije.

Filozofija oglašavanja trebala bi angažirati kupca, ne samo da kupi proizvod nego da u kupcu izazove i emotivnu reakciju. Tradicionalno oglašavanje još je aktualno, posebice na našim prostorima, no potreba za sadržajem koji nije grubo fokusiran na prodaju sve je veća. Na pitanje je li native oglašavanje bolje i profitabilnije od klasičnog, kao i sva vezana potpitanja, odgovore će ponuditi sudionici panela pod nazivom "Oglašavanje - kada je previše".

Raspravu će moderirati urednica Television Business International Kaltrina Bylykbashi, a o temi će raspravljati Alida Žorž Miketek, direktorica AGB Nielsen Audience Measurement Hrvatska, Dirk Gerkens, glavni direktor TV2 Media Group i Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe. Personalizacija oglasa, kraće trajanje reklama i slanje izravnije poruke neke su od tema i trendova o kojima će raspravljati spomenuti govornici.

Jedan od istaknutih predavača bit će direktor za istraživanja tvrtke Ampere Analysis Gy Bisson kojemu je specijalnost globalna TV industrija. On će, između ostalog, ponajviše govoriti o streaming video uslugama koje su najveća prijetnja klasičnim televizijskim kućama. U svom će izlaganju iznijeti primjere i ideje uz pomoć kojih će komercijalni proizvođači sadržaja ponovno privući publiku.

Polovina lipnja u Dubrovniku mamac je koji će zasigurno privući brojne ugledne posjetitelje, a s tim se složio i Bisson. On od ovogodišnjeg NEM-a očekuje kvalitetne sadržaje i razmjenu iskustava: "NEM je postao ključni događaj za operatere u regiji, a to nam potvrđuju i naši klijenti, nudeći nevjerojatne mogućnosti za umrežavanje zbližavajući vlasnike sadržaja i infrastrukturne igrače. I sve se to događa u okolini koja jednostavno oduzima dah, zaključio je Bisson.Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na službenoj stranici događaja gdje također mogu obaviti registraciju za sudjelovanje.