Pokémon Go postao najbrže rastuća igra koja je zaradila 500 milijuna dolara

Pokémon Go postao najbrže rastuća igra koja je zaradila 500 milijuna dolara

Igra Pokémon Go srušila je mnoge rekorde, ali u kompaniji Niantic su svakako najzadovoljniji ovim posljednjim. Stigli su do 500 milijuna američkih dolara prihoda brže od bilo koje druge igre u povijesti na mobilnim uređajima, što je poprilično veliko i značajno dostignuće.

Uz sve to, App Annie je objavila i da su igrači ove igre, a njih je oko 50 milijuna aktivnih diljem svijeta, prehodali koristeći aplikaciju čak 4,6 milijardi kilometara. To je kao da se 20 puta prehoda do sunca i natrag! Ili, u brojci, to je oko 90 kilometara po svakom korisniku koji je zaigrao Pokémon Go!

Dakle, ova igra je postala najbrža da je stigla do 500 milijuna dolara prihoda, najbrža koja je stigla do 50 milijuna na Google Play i u ovom trenutku više aktivnih korisnika ima samo Zyngina igra Words With Friends.

No, što se zarade tiče, Pokémon Go će nastaviti rasti, bez obzira što im broj korisnika opada. Jer, sponzora je sve više i više iz dana u dan. Naime, svi bi htjeli da se na njihovoj lokaciji održavaju treninzi i turniri, a da bi to postigli, moraju uložiti novac i pozicionirati se.

U Japanu, a samim time i u svijetu, prvi je to napravio McDonald's i profitirao jer je 3700 njegovih restorana diljem zemlje bilo poprište prave "poke ludnice", čime je i prodaja proizvoda imala konstantan rast. Naravno, njihov su primjer odmah slijedili i drugi te se trend širio, a Niantic i Nintendo su zarađivali sve više i više.

Sad su pridobili i Apple pa se igra pojavljuje na Apple Watch 2, što će svakako donijeti još novca, posebno jer se zna da Appleovi korisnici troše najviše novca na aplikacije. I kad se sve to zbroji, činjenica da je u kolovozu bilo 15 milijuna manje aktivnih igrača nego u srpnju, kad se igra pojavila, nimalo ne brine.

Uostalom, stižu ekspanzije, razne nove mogućnosti i ova igra bazirana na proširenoj stvarnosti (AR) ima pred sobom sjajnu budućnost, a vrlo vjerojatno i dugoročnu jer na ovim temeljima može se izgraditi uistinu mnogo toga.