Počinje MIPRO u Opatiji

Počinje MIPRO u Opatiji
Fotolia

Već 38. put po redu u Opatiji se održava međunarodni skup MIPRO - najveći znanstveno stručni skup o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici u ovome dijele Europe, a očekuje se dolazak više od 1200 ICT stručnjaka sa svih kontinenata.

Kako vole isticati organizatori, MIPRO koji je održava od 25. do 29. svibnja, ovo je najveći nekomercijalni tehnološki ICT skup. Gosti iz više od 40 zemalja redoviti su gosti petodnevnih događanja u kojima će biti prezentirano preko 370 znanstvenih i stručnih radova na deset savjetovanja i konferencija.

Kako ističe prof. dr. sc. Petar Biljanović, predsjednik međunarodnog programskog odbora skupa MIPRO, sudionici će dobit više nego dobar pregled razvijenosti primjena ICT-a i visokih tehnologija u svijetu i u jugoistočnoj Europi.

On pojašnjava da će da skupu biti predstavnici svih najznačajniji hrvatskih i svjetskih ICT kompanija poput Ericssona Nikole Tesle, HT grupe, Končara, HEP-a, Infodoma, In2 grupe, HP-a, STORM Grupe, OIV-a, Microsofta, Nokije, KING ICT-a, VIP-a, IBM-a, Micro-link, ProCAdd, ali i predstavnici bankarskih grupa, Sveučilišta i predstavnici ministarstava koji se bave ICT djelatnošću. Tako se u Opatiji, pojašnjava Biljanović, očekuju i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, HAKOM-a, HOPS-a, Hrvatske pošte, Hrvatske burze električne energije, predstavnici IEEE Region 8 i Hrvatska sekcija IEEE.

I ovogodišnji MIPRO biti će bogat nizom stručnih i društvenih događaja kao što su okrugli stolovi o aktualnim tehnološkim i društvenim temama, seminari, radionice, izložbene aktivnosti, prezentacije, europski događaji, prikazi europskih projekata i aktivnosti, a tu su i brojni ekspertni sastanci, zaključuju organizatori.