Počinje dječji svjetski hackathon Moonhack

Počinje dječji svjetski hackathon Moonhack
Shutterstock

U organizaciji Code Cluba Australia, 15. će se kolovoza održati Moonhack, prvi globalni dječji hackathon. U sklopu tog natjecanja sudionici će moći napisati svoje prve zadatke u Scratchu, Scratchu Junior i Pythonu, programskim jezicima namijenjenim djeci i početnicima.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, a djeca u dobi od 8 do 18 godina sudjelovat će i u obaranju svjetskog rekorda. Želja organizatora je okupiti rekordni broj djece koja će se u istom danu okušati u programiranju. Moonhack je osmišljen kako bi se programiranje na što jednostavniji način približilo velikom broju djece diljem svijeta.

Svaki zadatak popraćen je uputama na hrvatskom jeziku. Upute su napisane jasno i jednostavno tako da ih roditelji mogu pratiti bez poteškoća, čak i ako se nikada nisu susreli s programiranjem. Više informacija o zadacima i o događaju zainteresirani mogu pronaći na web stranici Moonhacka, kao i na web stranici Code Club-a Hrvatska.

Oni koji žele sudjelovati, ili prijaviti svoju djecu, trebaju ispuniti online prijavnicu na stranicama hackathona. Prijavljeni trebaju ispuniti jedan jednostavan zadatak i svoje rješenje predati na internetskoj stranici 15. kolovoza. Kada predaju rješenje, svu djecu očekuje certifikat kojim se potvrđuje njihovo sudjelovanje na Moonhacku.