Početkom svibnja održava se drugo izdanje ČIPS-a

Početkom svibnja održava se drugo izdanje ČIPS-a
DepositPhotos

Čakovečka IT predavanja i susreti, skraćeno ČIPS, uskoro će se po drugi put održati u Čakovcu. Nakon uspjeha premijernog izdanja, ove godine posjetitelje očekuju još zanimljivije teme koje su posebno relevantne u pogledu trenutačne gospodarske situacije i previranja oko reforme školstva.

„Glavni cilj nam je ovom konferencijom poručiti mladima da im se kroz pravo obrazovanje otvaraju prilike za posao i u domovini. Cijenjeni predavači pružit će im smjernice o najvažnijim trendovima u IT industriji, kao i znanjima koja se traže za globalan uspjeh iz male sredine. Grad Čakovec podržava sve startup i poduzetničke inicijative konkretnim mjerama, a optimistični smo i po pitanju sve većeg broja aktivnosti za djecu kroz koje uče osnove programiranja i kreativnog razmišljanja. Ovo je definitivno područje kojem se treba posvetiti velik broj gradova kako bi ljudi dobili nove perspektive i ideje te otkazali letove u jednom smjeru van Hrvatske“, poručio je gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

ČIPS će stoga ugostiti Nenada Bakića koji će govoriti o STEM-u u obrazovanju i prilikama koje se otvaraju za djecu koja će se ovim područjem baviti od osnovne škole. Na zanimljivom panelu će sudjelovati Damir Sabol iz Microblinka, popularni Algebrin predavač Toni Milun, Dejan Drabić iz tvrtke MIS Strahoninec te prošlogodišnji državni prvak iz matematike Martin Josip Kocijan. Oni će dodatno naglasiti važnost matematike i korištenja tehnologije u školama te dati praktičan primjer primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama.

O startup tvrtkama i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju predavat će Vedrana Pribičević iz Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, dok će o zadržavanju stručnjaka u Hrvatskoj, ali i privlačenju novih predavanje održati Ana Spasojević iz Nanobita. Što točno treba znati kako bi se uspješno bavilo tim poslovima posjetiteljima će objasniti Milan Dukić iz Algebra, a na kraju konferencije rezervirano je vrijeme za praktičnu primjenu glavnih motiva ČIPS-a uz Robokaciju by Ivan Kunović. Više informacija o događaju i sudjelovanju na njemu možete pronaći na službenim stranicama.