Početkom rujna u Zagrebu se na WordCampu okuplja hrvatska WordPress zajednica

Početkom rujna u Zagrebu se na WordCampu okuplja hrvatska WordPress zajednica
Petra Kakić

Od 1. do 3. rujna u Zagrebu će se održati najveće hrvatsko okupljanje WordPress zajednice, WordCamp Zagreb. Nakon kampova održanih u Rijeci i Splitu prethodnih godina, hrvatska će WordPress zajednica ove godine u Zagrebu razmijeniti iskustva u korištenju i razvoju najpopularnije svjetske platforme za izradu web stranica i objavljivanje sadržaja.

Središnji konferencijski dan održat će se 2. rujna u Muzeju suvremene umjetnosti. Tijekom tri dana tog događaja, predavanja i radionice održat će vrhunski domaći i međunarodni stručnjaci. WordCamp Zagreb podjednako je namijenjen web profesionalcima, koji WordPress koriste za izradu web portala i drugih rješenja na webu, kao i korisnicima koji ga primjenjuju na razne kreativne načine, ponajprije za pripremu i objavu vlastitih sadržaja.

Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web dizajna, različitim načinima implementacije za pojedine web funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress, a potpuni popis tema i predavača bit će objavljen uskoro. Očekuje se kako će na središnjem danu sudjelovati više od 300 posjetitelja te da će ponovno značajan broj sudionika doći iz inozemstva.

1. rujna WordCamp Zagreb organizirat će niz radionica namijenjenih polaznicima različitih razina znanja. Treći dan će već tradicionalno biti posvećen onima koji sudjeluju u razvoju WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Ulaznice će se uskoro naći u prodaji po cijeni od 150 kuna. Kotizacija pokriva troškove hrane i pića, majicu te dolazak na party s uključenim pićem. Sudjelovanje na radionicama 1. rujna bit će besplatno, no zbog ograničenog broja polaznika bit će potrebno unaprijed se registrirati.