Počela 13. konferencija Advanced Technology Days

Počela 13. konferencija Advanced Technology Days

U Zagrebu je jučer otvoreno trinaesto izdanje Advanced Technology Days konferencije koja je uglavnom fokusirana na Microsoftove tehnologije. Zanimljivo je kako ovogodišnje izdanje organiziraju članovi ICT zajednice, dok je Microsoft sada u ulozi sponzora.

Upravo je taj kolokvijalno nazvani open source u pripremi konferencije istaknuo jedan od organizatora Domagoj Pavlešić. ICT zajednica odavno je dobro međusobno povezana te ima snažnu tradiciju razmjene i dijeljenja znanja. Advanced Technology Days konferencija prelaskom u ruke zajednice dodatno je proširila svoje mogućnosti, doseg i raspon tema.

Organizatori tako ističu da kada događaj tog tipa kreira zajednica za zajednicu, može se brže reagirati na potrebe ICT stručnjaka i kreirati teme u skladu s lokalnim, regionalnim i globalnim trendovima i izazovima. Prvog dana predavanja su se odvijala paralelno u pet odvojenih dvorana zagrebačkog Plaza Event Centra. Tijekom današnjeg dana sudionike očekuje još niz zanimljivih predavanja, a njihov je raspored dostupan na web stranici konferencije.