Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Foto: DepositPhotos

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Na prethodnom je događaju u studenom nazočilo više od stotinu zainteresiranih, a organizator, GIS Cloud, i ovom prilikom očekuje dobar odaziv stručnjaka. Organizatori pozivaju sve koji su do sada dolazili, a posebno one koji nisu nazočili prethodnim događanjima, da im se pridruže. Sudjelovanje na događaju je besplatno, ali je obavezna online registracija.

Tema okupljanja u prosincu je upotreba GIS tehnologija i sustava u područjima upravljanja prirodnim resursima, civilnoj zaštiti i projektima procjene rizika od prirodnih katastrofa. Nazočnima će biti predstavljeni rezultati nekoliko projekata financiranih od Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu na temu ‘Primjena multispektralnih satelitskih snimaka Sentinel2 u RH za potrebe šumarstva, poljoprivrede i ekologije’. Sudionici će također moći poslušati predavanje na temu ‘Zemljopisno Obavijesni sustav DUZS-a - Procjena opasnosti RH od požara i eksplozija’ u kojem će se predstaviti metode i alati korišteni u analizama rizika i opasnosti od prirodnih katastrofa.

Još iz kategorije

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

23.01.2018. komentiraj

Putem Metacritica objavljena je lista s najgore ocijenjenim igrama koje su stigle na tržište od 01. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Igre koje su u vrijeme stvaranja ove liste imale manje od 7 recenzija nisu uključene u samu listu. Također, ako je jedan naslov završio na listi više puta zbog niskih ocjena na više platformi, odabrana je samo ona s najnižom ocjenom.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

23.01.2018. komentiraj

PwC u novom istraživanju ističe kako će se automobilsko tržište 2030. suočiti s radikalnim promjenama. Kao rezultat novih koncepata dijeljenja, broj automobila mogao bi pasti s 280 na 200 milijuna u Europi te s 270 na 212 milijuna u Sjedinjenim Američkim Državama. Nasuprot tome, očekuje se da će u Kini broj vozila porasti s današnjih 180 na 280 milijuna.

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

23.01.2018. komentiraj

Koja je budućnost mobilnih telefona; umjetna inteligencija (AI), nove i bolje kamere, Full HD ili 4K ekrani? Odgovor je vrlo jednostavan - sve navedeno. Razgovarali smo o budućnosti mobilnih telefona s Matejem Podobnikom, direktorom komunikacija u CEE&Nordic regionalnom odjelu Huawei.