Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Ove se godine održava još jedan GeoMeetup

Foto: DepositPhotos

Redovito okupljanje stručnjaka koji se bave uporabom tehnologije u procesu izrade karata, nazvano GeoMeetup, održat će se još jednom u tekućoj kalendarskoj godini. Druženje je zakazano za srijedu 13. prosinca na Geodetskom fakultetu u Zagrebu.

Na prethodnom je događaju u studenom nazočilo više od stotinu zainteresiranih, a organizator, GIS Cloud, i ovom prilikom očekuje dobar odaziv stručnjaka. Organizatori pozivaju sve koji su do sada dolazili, a posebno one koji nisu nazočili prethodnim događanjima, da im se pridruže. Sudjelovanje na događaju je besplatno, ali je obavezna online registracija.

Tema okupljanja u prosincu je upotreba GIS tehnologija i sustava u područjima upravljanja prirodnim resursima, civilnoj zaštiti i projektima procjene rizika od prirodnih katastrofa. Nazočnima će biti predstavljeni rezultati nekoliko projekata financiranih od Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za okoliš i prirodu na temu ‘Primjena multispektralnih satelitskih snimaka Sentinel2 u RH za potrebe šumarstva, poljoprivrede i ekologije’. Sudionici će također moći poslušati predavanje na temu ‘Zemljopisno Obavijesni sustav DUZS-a - Procjena opasnosti RH od požara i eksplozija’ u kojem će se predstaviti metode i alati korišteni u analizama rizika i opasnosti od prirodnih katastrofa.

Još iz kategorije

Postoji li previše oglašavanja?

Postoji li previše oglašavanja?

22.04.2018. komentiraj

Pitanje iz naslova jedna je od tema na koju će odgovor dobiti sudionici ovogodišnjeg izdanja konferencije New Europe Market. Taj će se događaj održati od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, a u svom će šestom izdanju ponovno privući velik broj stručnjaka iz medijske industrije.

Sljedećeg tjedna počinju 18. WinDaysi s rekordnih 200 predavanja

Sljedećeg tjedna počinju 18. WinDaysi s rekordnih 200 predavanja

22.04.2018. komentiraj

Hrvatska i regionalna ICT zajednica sljedećeg će tjedna preseliti u Istru. U Poreču se od 24. do 27. travnja održavaju osamnaesti po redu WinDaysi koji će ove godine donijeti rekordnih gotovo 200 predavanja.

Ericsson bilježi blagi pad prihoda

Ericsson bilježi blagi pad prihoda

22.04.2018. komentiraj

Ericssonova prodaja u prvom tromjesečju iznosi 4,22 milijarde eura (1. tromjesečje 2017.: 4,65 milijardi eura) te bilježi smanjenje od 9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja, usklađena za tečaj, pala je za 2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine s nižim prihodima na tržišnim područjima Sjeveroistočna Azija, Jugoistočna Azija, Oceanija i Indija. Ostala tržišna područja pokazala su rast.