Otvorene prijave za prvi UniCreditov Hackathon u regiji SIE

Otvorene prijave za prvi UniCreditov Hackathon u regiji SIE
Shutterstock

UniCredit i slovenski ABC akcelerator pokrenuli su prvi UniCredit Hackathon SIE. Riječ je o globalnom natjecanju u razvoju programskih rješenja na zadanu temu koje će se održati u Ljubljani 2. i 3. rujna.

UniCredit poziva programere, dizajnere i ljude koji se bave razvojem tehnoloških rješenja, uključujući i one iz Hrvatske, da se prijave na natječaj. Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu Odjela za regiju Srednje i istočne Europe UniCredit Grupe, uz mogućnost sudjelovanja u njihovoj provedbi.

Hackathon je intenzivno dvodnevno natjecanje inovativnih i kreativnih pojedinaca. Radit će u grupama, a od njih će se tražiti da riješe različite izazove koji proizlaze iz direktive PSD2 (Revidirane Direktive o platnim uslugama). Sudionici koji se prijave, predstavnici Fintech startupa i softverskih tvrtki, zajedno sa zaposlenicima UniCredita koji će se prijaviti za inicijativu, udružit će snage kako bi razvili ideje o stvaranju vrijednosti za klijente i banku u kontekstu direktive PSD2.

Iskorištavajući novu regulaciju direktive PSD2, zadatak Hackatona bit će mogućnost korištenja podataka o računu klijenta za stvaranje vrijednosti. To znači razvijanje, primjerice, platformi za analizu podataka klijenata s ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva.

Sudionici iz cijelog svijeta mogu se prijaviti do 24. kolovoza na adresi www.abc-accelerator.com/UniCreditHackathonCEE. Pobjednički timovi osvojit će novčanu nagradu i priliku za predstavljanje svojih projekata vodstvu SIE divizije UniCredit Grupe 7. rujna u Ljubljani. Članovi pobjedničkog tima mogli bi biti pozvani da sudjeluju u fazi provedbe rješenja u kasnijoj fazi.