Otvorene prijave na natjecanja IdejaX i Mixx

Otvorene prijave na natjecanja IdejaX i Mixx

Službeno su otvorene prijave za dva natjecanja Dana komunikacija. Riječ je o nacionalnom kreativnom natjecanju IdejaX, kao i Mixx, natjecanju za najbolje digitalne projekte, izrađeno po međunarodnoj licenci IAB-a. S otvorenjem prijava, predstavljeni su i novi pravilnici natjecanja. Informacije o načinu prijave dostupne su na službenim stranicama www.danikomunikacija.com.

Agencije svoje projekte na Mixx mogu prijaviti do 5. ožujka, a prijave na IdejuX bit će otvorene do 10. ožujka. Organizatori Dana komunikacija, HURA i IAB, unaprijedili su pravilnike natjecanja. Jedna od novosti je dodjeljivanje zlatnih, srebrnih i brončanih nagrada u sklopu natjecanja IdejaX. Organizatori pozivaju sve zainteresirane agencije, bez obzira na veličinu i specijalizaciju, da se prijave i predstave svoje kreativne projekte.

Nacionalno kreativno natjecanje IdejaX nagrađuje originalne ideje koje pomiču granice, neovisno o vrsti medija u kojem su realizirane na tržištu. U proteklih šest godina za nagradu se borilo čak 779 različitih radova, a s obzirom na sjajne rezultate koje su na prošlogodišnjem natjecanju postigle neke veće, ali i manje agencije koje su prvi put sudjelovale u natjecanjima, dokazano je da svi imaju jednake izglede za uspjeh.

Natjecanje Mixx dodjeljuje nagrade za najbolje digitalne projekte te digitalne alate ili platforme u segmentu tržišnih komunikacija. Prijavljeni projekti ocjenjuju se na temelju kreativnosti, strategije, izvedbe i korištenja medija te postignutih rezultata, pri čemu su za članove žirija i profesionalce iz digitalne industrije svi jednako važni za izbor pobjednika.