Osniva se hrvatska podružnica International Association of Privacy Professionals

Osniva se hrvatska podružnica International Association of Privacy Professionals
Shutterstock

Osnivanje hrvatske podružnice organizacije International Association of Privacy Professionals (IAPP) KnowledgeNet Chapters Zagreb održat će se 27. siječnja u 13 sati u Zagrebačkom inkubatoru poduzetnika.

IAPP je svjetski najveća i najopsežnija globalna neprofitna organizacija koja, od 2000. godine pomaže definirati, podržavati i poboljšati zaštitu osobnih podataka kao struku na globalnoj razini.

Cilj osnivanja IAPP KnowledgeNet Chapters Zagreb definiranje je platforme razmjena i unapređivanje znanja koja su potrebna osobama izravno uključenim u poslove zaštite osobnih podataka te ostalima koji u svom radu dolaze u dodir sa zaštitom osobnih podataka.

Osnivanje podružnice spomenute organizacija popratit će predavanja na temu Zaštite osobnih podataka koja će održati predstavnici Agencije za zaštitu osobnih podataka i sigurnosne tvrtke Infigo. Hrvatska posjeduje zakonodavni okvir definiran Zakonom o zaštiti osobnih podataka, ali se ta problematika proteže i kroz druge zakone.

Osobe koje se bave zaštitom osobnih podataka ili u poslovanju dolaze u dodir s tom tematikom nalaze se pred velikim izazovima, budući da usklađivanje s novom regulativom zahtijeva široko znanje iz pravnih, sigurnosnih, tehničkih, etičkih i drugih područja.
Svi zainteresirani koji žele nazočiti osnivanju zagrebačke podružnice IAPP-a, a nisu članovi, mogu se prijaviti na e-mail [email protected] kako bi osigurali mjesto na događanju. Ulaz i sudjelovanje su besplatni.