Osma MIS studentska konferencija

Osma MIS studentska konferencija

U ponedjeljak 5. prosinca u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa održat će se Studentska konferencija management informacijskih sustava. Osma po redu ZŠEM-ova konferencija okupit će vodeće tvrtke u Hrvatskoj i najbolje studentske projekte na kolegiju Management informacijskih sustava u području uvođenja ERP sustava u odabrane tvrtke.

Cilj konferencije je predstavljanje najboljih studentskih projekata, a tijekom događaja, kroz niz gostujućih predavanja stručnjaka iz prakse, bit će predstavljeni osnovni principi, kao i napredni primjeri upravljanja informacijskim sustavima. Isto tako, u sklopu konferencije gostima će biti prezentiran cjelokupan program Diplomskog studija Management informacijskih sustava, a kroz studentske radove imat će priliku u praksi vidjeti kolika je razina kvalitete edukacije kroz koju prolaze budući stručnjaci.

Kako bi studentima približili tu važnu kategoriju u modernoj ekonomiji, kroz kolegij Management informacijskih sustava na četvrtoj godini stručnog studija, ZŠEM im omogućava publiciranje prvih znanstveno-stručnih radova kroz projekte implementacije informacijskih sustava u poslovanje odabranih tvrtki. Kolegij ima zadatak razviti mogućnost razumijevanja informacijskog sustava iz poslovne perspektive, naučiti ih kako su strukturirani informacijski sustavi u malom, srednjem i velikom poduzeću te im prikazati njihov razvoj i upravljanje.

Jedan od glavnih zadataka osme ZŠEM-ove  konferencije je razvijanje svijesti kod studenata o važnosti edukacije u upravljanju informacijskih sustavima poduzeća, kvalitetne implementacije sustava u poslovanje te poticanje razvoja managementa informacijskih sustava kao izbora u zvanje studenata.