OLED u budućnosti postaje standard za sve nosive uređaje

OLED u budućnosti postaje standard za sve nosive uređaje
LG

Janice Mahon, potpredsjednica Technology Commercialization at Universal Display Corporation (UDC) tvrdi kako će OLED postati standardni zaslon za sve nosive uređaje. Ona čvrsto vjeruje kako će OLED tehnologija zauzeti primarno mjesto u segmentu zaslona, a ističe i kako su OLED zasloni puno bolji izbor za tržište potrošača nego što je to LCD tehnologija.

Posebno se spominje i poboljšanje energetske učinkovitosti u vezi OLED-a u budućnosti. Važno je napomenuti kako je Universal Display Corporation veliko ime u industriji zaslona i lider što se tiče OLED tehnologije, a najbolji dokaz za to su zasloni koji se nalaze na Samsung Galaxy S6 i S6 Galaxy Edge modelima.

Zanimljiva je činjenica kako kristali u OLED zaslonima produciraju svoje vlastito svjetlo te se ne oslanjaju na pozadinsko osvjetljenje naboja. Za razliku od LCD-a, OLED zasloni mogu isključiti piksele što tu tehnologiju čini još učinkovitijom.

Jedini problem je trošak i skupoća OLED tehnologije, jer su LCD zasloni puno jeftiniji. Čini se kako je upravo cijena bila taj presudni faktor koji je zaustavio OLED tehnologiju da postane standard što se tiče zaslona.