Održano finale stipendijskog natječaja za Algebrin e-Leadership MBA program

Održano finale stipendijskog natječaja za Algebrin e-Leadership MBA program

Visoko učilište Algebra i partner stipendijskog natječaja, Hrvatski Telekom, održali su završno natjecanje kandidata za stipendiju jedinog e-Leadership MBA programa u ovom dijelu Europe. U finalu natječaja, vrijednog više od 700 tisuća kuna, sudjelovalo je 40 kandidata koji su rješavali kreativan zadatak vezan uz nove tehnologije koje omogućavaju pametne gradove.

Najuspješnijim kandidatima ovog će tjedna biti dodijeljeni stipendijski certifikati, a svih je 40 finalista za svoje sudjelovanje i trud na finalnom događanju nagrađeno mogućnošću pohađanja jednog odabranog modula s MBA programa. Punu stipendiju svojim je radom i trudom zaslužio Ivan Vučak. Preostale su ovogodišnje stipendije ponuđene članovima pobjedničkog tima kojega čine Matea Pukec, Marko Škrobo, Ivana Lalin i Valentina Penić.

Tema ovogodišnjeg case studyja, kojeg su kandidati za MBA stipendiju morali riješiti na kreativan i inovativan način, bila je „Living with Internet of Things in Smart Cities“, odnosno rješenja za pametne gradove koja podižu kvalitetu života građana. Hrvatski Telekom, kao partner natječaja, pred kandidate je postavio zadatak da osmisle nov, kreativan i koristan način digitalnog oglašavanja u pametnom gradu, koristeći bilo koju od tehnologija što omogućavaju razvoj rješenja za pametne gradove. Žiri su činili Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey), Vanda Resnik (MojPosao), Iva Lopac Butorac i Igor Cerinski (Hrvatski Telekom), te Goran Radman (Visoko učilište Algebra).

Pobjednik ovogodišnjeg natječaja, Ivan Vučak, dolazi iz tvrtke Sedam IT, a nedavno je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. "Budući da imam tehničko obrazovanje, a u trenutačnoj ulozi na poslu sve se više susrećem s poslovnim odlukama, potrebna su mi nova znanja s područja marketinga, ekonomije, dizajna proizvoda i slična. Trenutačno sam u svojevrsnoj tranziciji iz tehničkog posla prema menadžerskoj poziciji koja zahtijeva više planiranja te stoga vjerujem da će mi ovaj MBA program izuzetno pomoći baš u tom smislu", rekao je Vučak.