Održana prva TNT konferencija o tehnologiji u turizmu

Održana prva TNT konferencija o tehnologiji u turizmu

Prošlog je vikenda u Splitu održano prvo izdanje TNT konferencije. Riječ je o događaju vezanom uz upotrebu moderne tehnologije u turizmu koji je, prema riječima organizatora, ispunio očekivanja.

Turizam i tehnologija trebali bi se nadopunjavati, surađivati, te bi turizam trebao koristiti inovativna rješenja startup tvrtki. Putovanja i obrasci ponašanja putnika se mijenjaju, turizam se tome mora prilagođavati, a tehnologija je tu da sve olakša i optimizira. Dio je to zaključaka konferencije koja je na jednom mjestu okupila i predstavila proizvode i tehnologije koje unapređuju tu za Hrvatsku iznimno važnu gospodarsku djelatnost.

Veliki i mali hotelijeri, iznajmljivači i turističke agencije iz prve su ruke mogli doznati sve o najvažnijim tehnološkim rješenjima uz pomoć kojih mogu unaprijediti ponudu i ukupan doživljaj gostiju, jednostavnije upravljati kapacitetima, te se kvalitetnije promovirati i učinkovitije prodavati na domaćem i inozemnim tržištima. Informatičke i telekomunikacijske tvrtke su uživo demonstrirale poznate i manje poznate iskorake kreirane isključivo za tvrtke u industriji turizma.

Konferencija je otvorena predavanjem o GDPR regulativi te načinima za uspješno implementiranje. Sudionici su imali prigodu saznati kako će izgledati turizam budućnosti u narednih desetak godina, kako će se putovanja i putnici mijenjati i kako se turistički sektor tome mora prilagođavati.

Svi predavači istaknuli su važnost personalizacije već sada, a posebno u turizmu budućnosti kada će to doći do puno većeg izražaja. Na panel raspravi o digitalnom marketingu sudionici su razgovarali o temama kao što su chatbotovi, glasovne pretrage, nativno oglašavanje, umjetna inteligencija, blockchain tehnologije i brojna druga rješenja koja će promijeniti i unaprijediti turizam. Organizatori su u završnom priopćenju naglasili kako je dugoročni cilj konferencije bolje i efikasnije umrežavanje turizma i tehnologije te poticanje startupa na razvoj inovativnih turističkih usluga, rješenja i proizvoda.