Održana prva regionalna poslovno tehnološka konferencija Bosch Smart Solutions

Održana prva regionalna poslovno tehnološka konferencija Bosch Smart Solutions

Tvrtka Bosch u Zagrebu je održala svoju prvu regionalnu poslovno tehnološku konferenciju pod nazivom Bosch Smart Solutions. Ona je okupila više od 450 gostiju iz cijele regije, predstavnika Ministarstva gospodarstva i druge visoke uzvanike te velik broj stručnjaka, projektanata i integratora iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Tri glavne teme kojima se kompanija predstavila na konferenciji bile su Pametni gradovi, Industrija 4.0. i Pametni turizam te su obuhvatile pametna rješenja za kvalitetniji život stanovništva u gradovima, povezanost i automatiziranost moderne industrije i kreativna rješenja u turizmu. Uvodno predavanje održao je predsjednik tvrtke Robert Bosch AG, Klaus Peter Fouquet, istaknuvši kako je cilj Boscha stvaranje zajednica pogodnijih za život uz pomoć inovativnih tehnologija orijentiranih na građane.

Konferencija je nastavljena panelom na temu Pametni gradovi kojeg je vodio Paulo Ferreira, potpredsjednik projekata pametnih gradova i umrežene prodaje. Druga tema bila je Industrija 4.0 o kojoj je govorio Volker Schilling, komercijalni direktor Boscheve tvornice u mađarskom Hatvanu. Posljednju temu konferencije, vezanu uz primjenu pametne tehnologije u turizmu, predstavio je Dino Juriša, voditelj odjela za pametna rješenja.

Osim ta tri područja, u koja je implementirana pametna tehnologija, predstavljena je i ideja o povezanom automobilu kao osobnom asistentu vozača. Sudionici konferencije imali su priliku pogledati automobil budućnosti iz Boscha. Uz nova rješenja za automatiziranu vožnju i parkiranje, automobil se koristi cijelom nadzornom pločom kao zaslonom, a internet i pametna rješenja u automobilu čine vožnju sigurnijom i učinkovitijom.