Održana prezentacija djelovanja Predinkubacijskog IT centra SD županije

Održana prezentacija djelovanja Predinkubacijskog IT centra SD županije
FESB

U utorak 12.12. je na FESB-u u prostorijama bivšeg MIC-a, studentima održana prezentacija djelovanja Predinkubacijskog IT centra SD županije (PICS@FESB). Studentima su se obratili Voditelji aktivnosti PICS-a dekan FESB-a Sven Gotovac i Damir Brčić voditelj projekta ICT županija, govoreći o planiranim aktivnostima Centra kroz edukacije, poticanje i mentoriranje studentskih poduzetničkih ideja.

O svrsi PICS-a govorio je i prof. Stipe Čelar koji je i sam bio mentor nekim od slijedećih govornika, te je naglasio važnost za uspjeh mentoriranja studentskih ideja od samog početka.

Mili Turić s razvojem Venio Indicium ERP sustava koji se probio na tržište i uspješno posluje.
Josip Bojčić i Josip Medić su prezentirali trenutni razvoj startupa koji razvijaju -Homible za UK tržište. Pjero Petej je govorio o svojim startup iskustvima i naglasio koliko je važan konstantan predan rad.

Antonio Šerić, koji je poznat po svom predanom aktivističkom radu u splitskoj IT zajednici i udruzi STARTUP.HR, je govorio o svom poduzetničkom putu te osnivanju tvtke lilcodelab i radu u startupu Teamplayers.

Svoj uspješan startup Amplifico, s proizvodom pametne parkirne rampe i koji je na najboljem putu da se probije na tržište, je prezentirao Dario Boras. Na kraju Toni Mastelić je prezentirao svoje istraživačke i startup aktivnosti u okviru tvrtke Ericsson i početak rada istraživačkog centra na FESB-u.

Studenti su neposredno od mladih poduzetnika, svih redom studenata FESB-a, čuli neposredna iskustva, potrebu da se još za vrijeme studija krene razvijati svoje ideje i projekte, da je pokretanje startupa ujedno i naporan posao, ali i veliko zadovoljstvo, da je bitno mentorstvo i usmjeravanje od samog početka, kako bi se izbjeglo lutanje i pogreške.

Na kraju zaključak je da s PICS-om na FESB-u studenti dobijaju priliku da se poduzetnički i stručno educiraju kroz planirane aktivnosti i predavanja, da prezentiraju svoje projekte i ideje, te da dobiju podršku u vidu mentora i financijske pomoći od strane SD županije.

Projekt ICT županija, među brojnim aktivnostima za IT zajednicu, planira za uspješne predinkubatorske ideje urediti IT inkubacijski centar u neposrednoj blizini FESB-a, na adresi R.Boškovića 25 (ex Varteks) gdje bi se uz coworking i meetup prostor za aktivnosti splitske IT zajednice odvijao i rad IT inkubatora za uspješne studentske projekte.