Održan šesti godišnji susret Adactinih korisnika i partnera

Održan šesti godišnji susret Adactinih korisnika i partnera
Goran Matošević / Tomich Productions

Tvrtka Adacta jučer je u Zagrebu održala šesto izdanje svog redovitog godišnjeg druženja sa suradnicima, partnerima i klijentima. Ovogodišnji je događaj organiziran pod naslovom „Digitalno poslovanje u dva klika“.

Sve veća prisutnost digitalnih tehnologija u poslovanju omogućila je neke nove trendove koji su osigurali brže procese donošenja odluka, pojednostavili poslovnu analitiku, povećali efikasnost te doslovno osigurali poslovanje u dva klika. U sklopu Adactinog događaja na konkretnim je primjerima iz prakse prikazano kako tehnologija kao katalizator donosi promjene koje utječu na naše živote, a s kojom dolaze i potpuno novi poslovni modeli koji unaprjeđuju proizvode i usluge te se omogućuju inovacije.

„Tehnologije su se toliko infiltrirale u naše živote da danas nismo ni svjesni koliko o njima ovisimo. A u toj eri tehnologija očekuje se da tek slijedi val promjena koji se često naziva četvrtom industrijskom revolucijom. Revolucija u kojoj je digitalna transformacija glavni katalizator promjena, dovest će do rapidnih promjena, neke od promjena vode nas do točke potpune neprepoznatljivosti“, istaknuo je direktor Adacte Krešimir Mlinarić u uvodnom izlaganju. Zaključio je kako po pitanju tehnologije granice zapravo ne postoje.

„Važno je pitanje kako se prilagoditi novom vremenu koje je pred nama, jer tehnologija je alat koji pomaže ostvariti te ideje, uz pretpostavku da imamo određenu razinu inovativnosti koja će nam omogućiti da steknemo prednost pred drugima“, naglasio je Mlinarić. Svoje izlaganje je zaključio isticanjem važnosti pitanja zaštite privatnosti i sigurnosti koje ja aktualno zahvaljujući novoj zakonskoj regulativi GDPR koja će se početi provoditi u svibnju sljedeće godine.

U sklopu predavanja „Kako biti spreman za tržišne izazove danas i sutra?“, govorila je Marija Buljan Gelo iz Deloitta, koja je napomenula da današnja poduzeća, kako bi bila konkurentna, moraju imati odgovarajuća tehnološka rješenja. Predavanje je održao i Milan Račić, voditelj rasta i razvoja iz tvrtke Gideon Brothers. On je govorio o tome kako živimo u društvu koje je prilično inertno na promjene, a danas, kada se ekonomija iznimno brzo mijenja, takav mentalitet odmaže. Na temu „Kako Microsoftova rješenja mogu donijeti promjenu“ izlaganje je održao Josip Penavić iz Adacte.

Također je predstavljeno nekoliko primjera iz prakse, održano je nekoliko prezentacija i radionica. Godišnji je Adactin susret zaključen kratkom diskusijom na temu sve veće važnosti sigurnosti i zaštite privatnosti u digitalnom poslovanju.