Održan drugi Music Tech Hackathon

Održan drugi Music Tech Hackathon
Iskon

U zajedničkoj organizaciji Iskona, SuperUho festivala i portala Muzika.hr održan je drugi Music Tech Hackathon. Za razliku od prvog, koji se odvijao u klasičnom radnom prostoru, 20 natjecatelja je kroz dva dana programiralo u festivalskim uvjetima tik pored plaže na temperaturi koja je dosezala do 38 stupnjeva, boreći se za nagradu od 10.000 kuna.

Nakon povećeg broja prijava profesionalaca iz područja djelovanja kao što su programeri, dizajneri, PR stručnjaci, glazbenici i growth hackeri, odabrano je 10 timova koji su prihvatili izazov i naoružani prijenosnim računalima  stigli na nulte dane SuperUho festivala.

Njihov zadatak je bio, nakon što namjeste svoje šatore, raspršiti se po festivalskom kampu i kroz dva dana na ljetnim vrućinama (koje su se penjale i do 40 stupnjeva) isprogramirati algoritam koji će organizatori festivala koristiti u optimizaciji line-upa. U pauzama od programiranja u kampu SuperUho festivala, natjecatelji su se mogli brčkati na plaži, poslušati odlične bendove poput Repetitora ili pak pogledati DORF dokumentarce. Music Tech Hackathon je trajao 28 sati, a prvoplasirani tim je kući odnio nagradu od 10 tisuća kuna.

Nakon prezentacije svojih rješenja, žiri među kojima je bio i glavni organizator SuperUha Mate Škugor, odlučio je da su pobjednički algoritam kreirali Matej Grozdanović i Filip Jukić iz BytePanda. Uspješno su kreirali aplikaciju koja točno predviđa cijenu i tip izvođača na festivalu, bazirano na nekoliko inputa kao što su broj željenih izvođača te budžet festivala.

Prvotno malen ‘music tech-community’ koji je stvoren prošle godine evidentno je prerastao u ozbiljnu priču,  pa se za iduću godinu sprema još izazovniji Hackathon.