Odabrano 11 najboljih start-upova za Techstars METRO Accelerator

Odabrano 11 najboljih start-upova za Techstars METRO Accelerator
Fotolia

Žiri je odabrao 11 međunarodnih start-upova koji će sudjelovati u završnoj fazi Techstars METRO Acceleratora, prvog globalnog program namijenjenog start-upovima koji razvijaju tehnološka rješenja za hotele i ugostitelje. Program je nastao u suradnji METRO grupe i kompanije Techstars iz SAD-a s ciljem stvaranja platforme koja će povezati tehnološke start-upove s kupcima METRO-a iz sektora ugostiteljstva i hotelijerstva.

Timovi start-upova iz SAD-a, Francuske, Estonije, Austrije i Njemačke će u TechEnterpreneurship centru u Berlinu tijekom tromjesečnog programa dobit će financijsku podršku za daljnji razvoj svojih digitalna rješenja uz pomoć mentora te stručnjaka iz područja nabave, prodaje, marketinga i komunikacija. Na „Demo danu“ krajem siječnja 2016. godine svoje će projekte predstaviti potencijalnim investitorima.

Prilikom odabira najboljih, žiri je kao kriterij uzeo u obzir poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i dosadašnji napredak tvrtke. Odabrani su CoffeeCloud, Flowtify, Lunchio, GroupRaise.com, Roomatic, Rublys, 1001menus, Wynd, koji proizvode softverska rješenja i aplikacije za vlasnike restorana, ugostitelje i hotelijere te Journy, Poshpacker i Gastrozentrale.de za usluge putovanja i online kupovine.

Kvaliteta start-upova je impresivna. Kupci METRO-a u ugostiteljskom sektoru mogu imati veliku korist od novih digitalnih rješenja. Ovaj program nam je pomogao prepoznati iznimne poslovne koncepte i sad je najvažnije da ih podupremo na njihovom putu do još većeg uspjeha. To je logičan korak u našoj misiji da budemo najbolji partner neovisnog poslovanja“, rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

Podsjetimo, na natječaj za prvi Techstars METRO Accelerator pristiglo je nekoliko stotina prijava iz 20 zemalja, a u 75 najboljih odabrane su i dvije prijave iz Hrvatske.