Oculus Rift još nije spreman za Dying Light

Oculus Rift još nije spreman za Dying Light
Oculus

Tu vijest je potvrdio Maciej Binkowski,  Lead Game Designer igre Dying Light. Pitali su ga koliko dugo će vremena trebati kako bi se Oculus Rift prilagodio svim aspektima igre. Odgovor je bio vrlo kratak - godinama.

Da, Maciej Binkowski nije optimist što se tiče prilagodbe Oculusa, a u intervjuu je izjavio kako je moguće da se neka igra posebno prilagodi za Oculus Rift. Po njegovom mišljenju, ako bi se tako nešto radilo, onda bi prilagodba mogla biti vrlo brza.

Što se tiče igre  Dying Light i njezine složenosti, Oculus Rift bi trebao riješiti puno problema prije nego bi uopće bio spreman za tu igru. Pristojna virtualna stvarnost je ono što treba ponuditi korisnicima, sve što je manje od pristojnoga ne prolazi.

Oculus Rift DK2 prototip je osmišljen tako da se izvodi na 75 sličica u sekundi, dok se Dying Light izvodi na samo 30 sličica u sekundi. Još jedan problem se pojavljuje u vidu očiju koje osjećaju da se korisnik kreće, no tijelo ne prati tu kretnju.

To previše brzo umara oči i nije baš ugodno ako se igramo satima. Virtualna stvarnost još treba proći puno usavršavanja da bi se mogla prilagoditi igrama jer u ovom trenu potpuna prilagođenost još nije postignuta.

Korisnici traže pristojnu virtualnu stvarnost, tehnologija napreduje brzo koliko može, a realnost pokazuje da treba sačekati još par godina da stvari sjednu na svoje mjesto.