Objavljen raspored događanja na ovogodišnjem WordCampu

Objavljen raspored događanja na ovogodišnjem WordCampu
Petra Kakić

Za najveće okupljanje WordPress zajednice u Hrvatskoj, WordCamp Zagreb, od danas se mogu kupiti ulaznice. Za taj je događaj, koji će se održati od 1. do 3. rujna, također objavljen veći dio rasporeda predavanja i događanja.

Na tom se događaju očekuje više stotina posjetitelja koji se u svom kreativnom i profesionalnom radu koriste najpopularnijom svjetskom platformom za objavu sadržaja na webu te izgradnju web stranica i servisa, WordPressom. Cijena osnovne ulaznice simbolična je i iznosi 20 eura. Ona će omogućiti ulaz na sva predavanja u dva tracka tijekom glavnog dana konferencije, u što su uključeni ručak i kava toga dana, majice za posjetitelje te dolazak na afterparty. Oni koji imaju ulaznicu za WordCamp Zagreb također će imati prednost prilikom prijave na besplatne radionice prvog dana, kao i za sudjelovanje na Contributor Dayu trećeg dana WordCampa.

Ove će godine po prvi puta u slučaju hrvatskih WordCamp događanja biti ponuđene i posebne ulaznice za freelancere po cijeni od 40 eura te ulaznice za male tvrtke po cijeni od 180 eura. Te su ulaznice namijenjene onima čije je poslovanje vezano uz izradu web rješenja ili pak za one koji samostalno žive od WordPressa, radeći s njim na bilo koji način. Obje skupine posjetitelja tako imaju mogućnost dodatno pomoći daljnjem razvoju hrvatske WordPress zajednice.

Glavni dio WordCampa održat će se 2. rujna u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i imat će dva 'tracka' predavanja. Prvi je namijenjen najširoj publici, a drugi, specijalizirani, cilja na WordPress profesionalce koji na toj platformi razvijaju vlastita rješenja. Predavanja će imati ponudu tema koje će biti zanimljive širokom krugu onih koji rade s WordPressom, od blogera, preko izdavača do programera i dizajnera. Dio predavača na WordCampu ponovno, u skladu s tradicijom, dolazi iz inozemstva.

Uskoro će biti objavljen i raspored besplatnih radionica koje će biti otvorene svima (uz obaveznu prijavu) te će se održati 1. rujna u kampusu Otvorenog i Visokog učilišta Algebra. Cjelokupni zasad potvrđeni raspored WordCampa Zagreb dostupan je na adresi https://2017.zagreb.wordcamp.org/schedule/. Više informacija o događaju možete pronaći na službenoj web stranici putem koje ujedno možete kupiti ulaznice.