VAŽNA SURADNJA

Nvidia i Amazon financirat će sveučilišnu suradnju u istraživanju umjetne inteligencije

Nvidia i Amazon financirat će sveučilišnu suradnju u istraživanju umjetne inteligencije
Depositphotos

Nvidia i Amazon će financirati partnerstvo između japanskog Sveučilišta Tsukuba i Sveučilišta Washington u SAD-u. Istraživanje će pokriti različite aspekte umjetne inteligencije kao dio šire suradnje među državama vrijedne 110 milijuna dolara.

Svaka tehnološka tvrtka osigurat će 25 milijuna dolara za sveučilišna istraživanja umjetne inteligencije u različitim područjima, uključujući robotiku, zdravstvo, klimatske promjene i atmosferske znanosti. Nvidia je izjavila da potpora dolazi dok sveučilišta diljem svijeta pripremaju studente za ključne vještine umjetne inteligencije pružajući pristup računalnim mogućnostima visokih performansi superračunala.

Napomenulo je da financiranje pridonosi nedavnoj suradnji s japanskim Nacionalnim institutom za naprednu industrijsku znanost i tehnologiju koja pokriva umjetnu inteligenciju i kvantnu tehnologiju, a ustvrdila su da su partnerstva između poduzeća i sveučilišta ključni alat za rješavanje nedostatka kvalificiranog osoblja za umjetnu inteligenciju. U izjavi za Sveučilište Tsukuba, njegov predsjednik Nagata Kyosuke ustvrdio je da će najnovije partnerstvo ojačati postojeća istraživanja poluvodiča u SAD-u i Japanu.

Amazonova izjava uključivala je komentar SVP-a i glavnog znanstvenika za umjetnu opću inteligenciju Rohita Prasada o potencijalu suradnje za okupljanje stručnjaka iz različitih sektora, disciplina i zemalja kako bi se ubrzalo kritično istraživanje umjetne inteligencije. Tvrtka je primijetila da veza traje deset godina i proširila blisko partnerstvo s Nvidijom u trajanju od 13 godina. Sveučilište Washington priopćilo je da je dobilo priliku voditi globalni razgovor o umjetnoj inteligenciji i okupiti akademske istraživače, stručnjake iz industrije i vladine čelnike.