Novo izdanje KulenDayza na samom početku rujna

Novo izdanje KulenDayza na samom početku rujna
KulenDayz

Netipična, opuštena i mnogima privlačna IT konferencija KulenDayz ove će se godine održati po deveti put. U Osijeku se tim povodom od 1. do 3. rujna očekuje preko 600 sudionika.

Velik interes, kvalitetni sadržaji i dobra atmosfera inspiracija su organizatorima već devet godina u nizu. Microsoft Community, Osijek Software City, BIOS i PMI Udruga Hrvatska trude se održati naglasak na konkretnim rješenjima svakodnevnih problema, raspravama o novim tehnologijama i iskustva s dostupnim alatima.

Ove godine govorit će se o temama iz naprednog programiranja, baza podataka, IT Pro, web tehnologija, dizajna, projekt managementa i otvoreni dio čija se predavanja oblikuju na mjestu događaja. Uz to, sudionike očekuje i zabavni dio programa po kujem je ta konferencija doista posebna.

„KulenDayz smo prije 9 godina pokrenuli iz zajednice entuzijasta s ciljem okupljanja svih informatičara u regiji. Energije nam ne ponestaje zahvaljujući pojedincima koji daju sve od sebe kako bi Osijeku osigurali prvoklasna predavanja i teme“, rekao je direktor konferencije Bernardin Katić.

Trodnevni događaj počinje cjelodnevnim treninzima iz aktualnih tema koji se održavaju u petak, 1. rujna. Nakon toga uslijedit će večernje druženje uz PechaKucha Night, niz brzih prezentacija kreativaca koja se održava diljem svijeta, a sada i u Osijeku.

Subotnja predavanja su raspoređena u 6 tema po 8 predavanja, i posebni OpenSession dio čiji se sadržaj kreira taj dan. Potaknuta su predavanja po metodi kreda i ploča gdje predavač bez projektora i prezentacija prenosi iskustva. Većina sadržaja je besplatna za registrirane sudionike. Večernji dio programa drugog dana bit će druženje InDaSofa, prepoznatljivi lokalni brand opuštenih zabava.

Uz glavni program, u subotu, 2. rujna, odvijat će se i  KulenDayz Kidz, IT konferencija za djecu. Riječ je o radionici namijenjenoj djeci u dobi od 8 do 14 godina koja će unaprijediti njihove vještine s računalima kroz komunikaciju i timski rad. Ove godine tema je Robot Liga gdje će mališani dizajnirati i izraditi robota spremnog za rad i natjecanje u robo areni, naučit će kako roboti razmišljaju i što možemo očekivati u budućnosti.

Posljednji dan rezerviran je za već tradicionalni networking događaj u prirodi. Uz dobru atmosferu, sudionike očekuje druženje i uživanje u ruralnom okruženju Baranje. Registraciju je moguće obaviti do 30. kolovoza, no valja požuriti, budući da je broj mjesta ograničen. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici konferencije.