ZANIMLJIVA ODLUKA

Novi Voltron Nevera Powered by Rimac Ride otvara se u Europa-Parku

Novi Voltron Nevera Powered by Rimac Ride otvara se u Europa-Parku

Kada je najveći zabavni park u Njemačkoj, Europa-Park, počeo graditi svoje novo područje u Hrvatskoj, inspiraciju je pronašao u Rimac hiperautomobilima i tehnologiji za svoj novi rollercoaster – Voltron Nevera Powered by Rimac. Sada je ova nova vožnja s više lanaca otvorena za posjetitelje, koja se proteže kroz replicirane hrvatske krajolike i priča priču o jednom od najvećih nadahnuća i zemljaka Mate Rimca, Nikoli Tesli.

Baš poput Rimac Nevera hiperautomobila, novi rollercoaster obara svjetski rekord, ima najstrmiji kut lansiranja od svih tobogana, od 105 stupnjeva. Također ima četiri razdoblja ubrzanja nalik katapultu do 90 km/h, uključujući jedno lansiranje unatrag, vodeći vozače kroz sedam inverzija s 2,2 sekunde neprekidnog bestežinskog stanja.

Prostirući se na 1385 metara, 'Voltron Nevera' integrira se u pomno izrađen hrvatski krajolik, upotpunjen prirodnim elementima poput vapnenca i 800 godina stare masline. Prekrasan povijesni jadranski grad Hvar inspirirao je dizajn, pružajući autentičnu pozadinu za priču o vožnji, koju je osmislio MACK Magic, poštujući ostavštinu izumitelja Nikole Tesle.

Tijekom vožnje, inspiriran olujom Nevera – pronađenom uz jadransku obalu, a koju karakterizira njihov izgled, žestina i nabijena rasvjeta – Nikola Tesla je inspiriran da stvori 'Voltron' za prijevoz ljudi kao čistu energiju između dva istaknuta Voltrona atrakcije kule. Rimacova tehnologija pruža snažne praćke s kratkim rafalima kojima je cilj ponovno stvoriti osjećaj za posjetitelje.

Konstruirana tijekom dvije godine, ova kreacija MACK Rides prikazuje zajednički napor MACK grupe, nudeći sveobuhvatnu i impresivnu avanturu. Kreativna stručnost Europa Parka kulminirala je u atrakciji koja kombinira uzbudljive vožnje, dizajn atmosfere i edukativno pripovijedanje.

Pokretači suradnje Europa-Parka i Rimca, Mate Rimac i Michael Mack, dvije su ključne figure poduzetničkog duha. Karijera Mate Rimca dovela ga je do stvaranja globalno poznate tvrtke procijenjene na više od 2 milijarde eura, sa sjedištem u blizini Zagreba, Hrvatska. Slično tome, predanost i vizija Michala Macka, sina osnivača Europa-Parka, Rolanda Macka, bili su ključni u oblikovanju uspjeha parka. Njegova supruga Miriam Mack je iz Hrvatske i njezino je naslijeđe poslužilo kao još jedan izvor inspiracije za novo tematsko područje.

Uz 'Voltron Neveru', hrvatski prostor Europa-Parka predstavlja 'Sunce i Lavandu', slastičarnicu s raznolikom ponudom okusa. Dućan Suveniri Nikola uz ostale proizvode vezane uz park nudi i suvenire s hrvatskom tematikom, a zalogajnica Ćevapčići regionalne delicije. Edukativna izložba 'Hrvatsko nadahnuće' i kino doživljaj od 360 stupnjeva 'Lijepa Hrvatska Nikole Tesle' u Kupoli snova također su dio nove ponude, obogaćujući znanje posjetitelja o hrvatskim kulturnim i znanstvenim doprinosima.

“Hrvatska je cijelo vrijeme bila ključni dio priče Rimac grupe. Naše sjedište je na periferiji Zagreba, s našim novim kampusom i drugim građevinskim projektima koji podržavaju naš budući rast. Naš hiperautomobil Nevera također suptilno slavi svoju baštinu, ne samo u svom imenu, već iu svojim stilskim značajkama 'kravate' – simbola Hrvatske. Dakle, za nas je prava čast sudjelovati u stvaranju jednog od trenutno najuzbudljivijih rollercoastera u Europi, smještenog unutar cijelog područja posvećenog našoj domovini i odajući počast jednom od mojih najvećih nadahnuća. Nadam se da će ono što smo pomogli stvoriti nastaviti graditi ugled Hrvatske na globalnoj sceni, a također će brojnim posjetiteljima Europa-Parka omogućiti okus nevjerojatnih performansi našeg hiperautomobila Nevera,” rekao je Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac grupe.