Novi IBM odjel za kognitivno računarstvo

Novi IBM odjel za kognitivno računarstvo

IBM je predstavio konzultantski odjel s ciljem pružanja pomoći klijentima u razumijevanju vrijednosti kognitivnog računalstva. Konzultantski odjel IBM Cognitive Business Solutions je proširenje IBM-ovih aktivnosti vezanih uz tehnologije umjetne inteligencije Watson, a dodatno će osnažiti IBM-ovu poziciju na tržištima rješenja za analizu poslovanja.

Novi odjel temelji se na stručnosti više od dvije tisuće profesionalnih konzultanta iz područja kao što su strojno učenje, napredna analitika, znanstvena obrada podataka i programiranje. Uz njih, rade i razni drugi stručnjaci iz informatičke industrije te specijalisti za upravljanje promjenama s ciljem ubrzavanja primjene tehnologija kognitivnog računalstva u poslovanju.

Kognitivno računalstvo potpuno je novi model računalstva i temelji se na brojnim tehnološkim inovacijama u analizi podataka, obradi prirodnog jezika i strojnog učenja. Analitičari tvrtke IDC, specijalizirane za istraživanja informatičkih tržišta, predviđaju da će do 2018. godine, polovica ukupnog broja ljudi koji se koriste nekom od internetskih usluga zapravo koristiti usluge utemeljene na tehnologijama kognitivnog računalstva.