Novi CISEx Friday u Osijeku

Novi CISEx Friday u Osijeku

Redovito druženje Udruge nezavisnih hrvatskih izvoznika softvera, popularni CISEx Friday, u svibnju će se ponovno održati u Osijeku. 28. po redu druženje članova udruge zakazano je za petak 5. svibnja u 18 sati u prostorima Old Bridge Puba.

Službeni dio će započeti izlaganjem koordinatorice Udruge Ene Oršić o novostima u radu Udruge od posljednjeg CISEx Fridaya u Osijeku koji je održan u prosincu prošle godine. Prvi gost-predavač bit će Domagoj Matijević, izvanredni profesor na Odjelu za matematiku na osječkom Sveučilištu.

On će predstaviti novi studijski program koji će se održavati od sljedeće akademske godine u okviru tog odjela. Taj je program je usmjeren na osposobljavanje radne snage koja će u kratkom, trogodišnjem, razdoblju biti spremna za konkurentno nastupanje na IT tržištu rada. Cilj programa je riješiti problem manjka radne snage u IT-u te uključiti IT tvrtke u proces obrazovanja kroz mentoriranje studenata.

Zatim će se član Upravnog odbora CISEx-a Milan Puvača osvrnuti na kulturu prakse koja je uzela maha unazad nekoliko godina. Napravit će pregled znanja i vještina koje su pokušali prenijeti na praktikante te istaknuti iskustva stečena kroz rad s njima. Službeni dio će završiti predavanjem Bele Ikotića i Ivana Varge iz udruge Osijek Software City. Oni će predstaviti glavna događanja u sklopu te veoma bitne udruge za IT zajednicu na istoku Hrvatske.

Nakon službenog dijela slijedi već uobičajeno neformalno druženje članova, a tom će prilikom, kao i obično, sudionici u opuštenoj atmosferi moći razgovarati o brojnim aktualnim temama. Sudjelovanje na događaju je besplatno, ali uz obaveznu prijavu putem sustava Entrio.