Nema više DRM zaštite za Oculus Rift

Nema više DRM zaštite za Oculus Rift

Korisnici su poludjeli zbog DRM zaštite koju je Oculus uveo kako bi zaštitio naslove na svojoj kacigi za VR (virtualna stvarnost). Oculus je zaštitu uveo kako bi se zaštitio od piratstva, a prijetnje su počele nakon izlaska druge verzije aplikacije pod imenom Revive.

Treba napomenuti kako mogućnost igranja VR igara objavljenih isključivo na Oculus tržištu za korisnike HTV Vive omogućuje upravo ta aplikacija. Sada, samo mjesec dana kasnije, Oculus je odlučio ukloniti nadopunu koja je uključivala provjeru da se vidi je li Rift headset bio prisutan prije pokretanja igara.

No Rift, no game. Nova promjena od strane Oculusa uklanja hardvare provjeru, omogućujući cross-kompatibilnost s bilo kojom Oculus igrom. Oculus se pravda kako je mu je bio cilj da se provjera hardvera koristi kao sredstvo protiv piratstva i zaštite programera, no korisnici ne vjeruju previše u te priče.

Iz Oculusa sada navode kako neće koristiti hardverske provjere u sklopu DRM na PC-u u budućnosti. Međutim, tvrtka ističe kako nije potpuno odustala od zaštite u vezi kopiranja i borbi protiv piratstva.