NASA se hvali prvim 3D tiskanim objektom u svemiru

NASA se hvali prvim 3D tiskanim objektom u svemiru
NASA

Znanstvenici su dugo vremena htjeli znati kako će se 3D pisač nositi u niskoj gravitaciji. To se moglo samo ustanoviti tako da se napravi testiranje. 3D objekt koji je tiskan u svemiru je prednja maska samog 3D pisača s natpisom “made in space“.

Ovo testiranje 3D ispisa u svemiru moglo bi imati pozitivne posljedice za buduće svemirske letove. Zamislite da se stvaraju vlastiti alati i komponente dok ste na nekoj misiji. Nešto slično smo vidjeli u SF filmovima, a sada bi to moglo biti i stvarnost.

Također, spominje se i 3D hrana. Razmišlja se o tome kako svemirska misija ne bi trebala uzimati previše tereta što bi ostavilo prostora da se što dublje istraži Svemir i to izvan našeg Sunčevog sustava.

Made In Space CEO Aaron Kemmer izjavio je kako je ovo velika stvar koja se može usporediti i sa vremenom kada je čovjek oblikovao alat od kamena. On gleda na 3D ispis kao jedan trenutak transformacije, i to ne samo za razvoj prostora nego i za sposobnost da naša vrsta živi i dalje od Zemlje.

Slažemo se kako je ovo veliki i uzbudljivi trenutak za sve one koji se bave istraživanjem Svemira  - mogućnosti koje se sada otvaraju su nevjerojatne i samo ih treba pametno iskoristiti.