Najbolji PDF to Word konverteri

Najbolji PDF to Word konverteri

Sigurno se niste samo jednom našli u situaciji da vam netko pošalje PDF dokument, a potreban vam je i Word jer tako lakše možete raditi s njim i u internetsko doba svakako je praktičniji. Također, dio je internetske kulture ne slati samo PDF format primateljima, posebno zato što si najčešće jednostrani i nisu podložni promjenama pa su potrebni i pristupačniji Word formati, ali to malo tko zna. Stoga, budite spremni uz ovih pet jednostavnih alata da svaki PDF lako i besplatno prebacite u Word.

1. Foxyutils

Uvjerljivo najbolji alat za konvertiranje iz PDF u Word zbog više razloga. Naime, Foxyutils najbolje pogađa font koji se koristio u jednom od formata i prenosi ga u drugi, prepoznaje fotografije i ne prelama ih da se cijela stranica pogubi već ih razvrstava uredno, tako da na stranici sve izgleda kako treba. Koristi SSL pa i unatoč administratorskim zabranama nema problema otvoriti ga i obaviti posao. Na kraju, korištenjem Foxyutils alata pomažete toj kompaniji u sadnji drveća pa činite zapravo i dobro djelo.

Mana je što ga ne možete koristiti bez internetske veze, ali je li to u današnje vrijeme uistinu mana? I mana je što nema OCR, a bez toga je nemoguće editirati tekst na fotografijama

2. Nitro PDF to Word Converter

Brz i jednostavan. Nije bitno drugačiji od Foxyutils, ali ima veliku manu - previše oglasa kod besplatne verzije. Lako se pogubiti pritom, a uz sve trebate ostaviti i e-mail adresu jer s nje preuzimate konvertirani file, što znači da također nije sofver koji možete instalirati na računalo. Sami rezultat konvertiranja je zadovoljavajuć, ali font nije toliko pogođen kao kod Foxyutils. Također nema OCR.

3. UniPDF

Napokon aplikacija koju možete postaviti na računalo. Doduše, samo ako imate Windows operativni sustav. To je velika prednost i zato se može zanemariti činjenica da kod konvertiranja i nije baš sve skupa najbolje po pitanju fonta i fotografija, ali posao obavlja solidno. I ponovno, ni ovaj konverter ne nudi OCR.

4. Free File Converter

Sličan kao Nitro PDF to Word Converter s iznimkom - link za preuzimanje konvertiranog filea ne stiže na e-mail adresu već se direktno pojavi na samoj stranici. Nema OCR, poput Nitro PDF to Word Converter nudi solidan izgled konvertiranih fileova, ali ima veliku prednost - može raditi s dokumentima veličine do 300 MB.

5. OnlineOCR

Kao što mu ime kaže, ima OCR! Upravo zato i jest na ovoj listi. Nije najpregledniji, nije najbolji u estetskom smislu, ali ima OCR mogućnost i neće vam škoditi koristiti ga uz sva četiri konvertera koja su navedena. S OnlineOCR dobivate zaokruženu sliku. Iako, ponekad ne obavi posao kako treba i treba vam nekoliko pokušaja da "posluša".