Najbolji besplatni simulatori za upravljanje dronom

Najbolji besplatni simulatori za upravljanje dronom
Fotolia

Bespilotne letjelice, poznatije pod nazivom „dron“, sve su popularnije i sve ih se češće može vidjeti u zraku. No, početnici ih jednako često znaju polomiti jer nisu svladali upravljački dio priče na najbolji način. Upravo zato na tržištu su sve popularniji simulatori, koji omogućavaju svladavanje prepreka i služe da se naučite služiti dronom.

Donosimo vam one koji su među besplatnima trenutno najpopularniji i najbolji pa ih uzmite u obzir ako strahujete da biste mogli izgubiti uložen novac jer nemate iskustva upravljati dronom.

1. DRL Drone Racing Simulator

Više je od simulatora, to je nešto poput igre, koja iz prvog lica omogućava svladavanje raznih tehnika upravljanja. Ima čak i ligu u kojoj se možete natjecati, a s tehničke je strane najispoliraniji na tržištu. I besplatan! Uz to je i kompatibilan s RC kontrolerima i onima kakvi postoje na konzolama. Jedina mana je što se još nalazi u beta fazi.

2. Hotprops

Također još u beta fazi. Temelji se na Unity engineu i nudi realni prikaz upravljanja dronom kroz okolinu koja nudi prepreke. I Hotprops omogućava utrkivanje, što znači da se i uz njega može naučiti sve što treba kroz zabavu. Ujedno, kompatibilan je s RC kontrolerima i onima kakvi postoje na konzolama.

3. Real Drone Simulator

Ovaj simulator je pak tek u alfa fazi, ali bi mogao biti pravi hit jer nudi "virtualnu stvarnost" i "stvarnu stvarnost". Dok je prva generirana od strane računala i nema veze sa stvarnim okolišem, druga se temelji na Google Earth podacima. No, više o tehničkim detaljima znat će se kad dogura bar do beta faze.

4. Heli-X Flight Simulator

Od svih na listi, ovdje je riječ o profesionalnom alatu, koji nudi sve što i prethodnici, ali mnogo detaljnije jer se bazira na podučavanju upravljanja dronovima za fotografe i snimatelje. Odnosno, za dronove kao DJI Phantom. Idealan simulator za sve koji ne žele samo tako baciti u vjetar oko pet tisuća kuna iz razloga što nisu imali kako naučiti upravljati dronom...