Najbolji besplatni media playeri

Najbolji besplatni media playeri
Fotolia

Iako Windows 10 nudi adekvatan media player, koji podržava sve formate, to ipak nije baš potpuno dovoljno da bi korisnici samo tako prestali tražiti nešto bolje na tržištu. A to postoji i donosimo vam trenutni poredak, baziran na temelju popularnosti nekog od media playera kao i na temelju osvrta i ocjena koje su korisnici ostavili.

1. VLC Media Player

Potpuno besplatan, fleksibilan, lako se podešava na koji god način korisniku odgovaralo i podržava sve moguće formate. Popularan je i kod ljubitelja serija ili filmova jer se vrlo jednostavno "ubacuje" prijevod. No, popularan je i jer nudi cijeli niz detalja vezanih uz izgled, koji se mogu podešavati kako vam odgovara.

2. Kodi

Dostupan je na svim platformama, pa i Xboxu, kojeg je bio dio iz vremena kad je bio poznat kao XBMC (Xbox Media Center). Sjajan je iz razloga što može organizirati cijelu kolekciju koju imate, bilo da je riječ o glazbi ili videu. Nije ni to sve, vrlo jednostavno sve što imate streama duž kućne mreže pa glazbu možete, primjerice, slušati u svakoj prostoriji. Sami softver je besplatan, ali možete i kupiti posebne Kodi kutijice i priključiti ih na TV ili monitor te na taj način reproducirati sadržaj ili ga jednostavno na taj način čuvati.

3. Media Player Classic Home Cinema

Baziran je na Media Playeru kakav poznajemo na Windows operativnom sustavu, ali daleko je dogurao od davnih početaka. Naglasak u njemu jest na video sadržaju i ako imate TV karticu, može poslužiti kao TV tuner. Besplatan je, što treba naglasiti.

4. MediaMonkey

Odlično organizira sve što imate, omogućava streaming i može se koristiti preko USB sticka, što je veliki plus. Besplatan je uz sve to, podržava sve formate, ali to je svojestveno za sve na ovoj listi...