Najbolji antivirusi za Android

Najbolji antivirusi za Android

Virusi na mobilnim uređajima nisu toliko česti, zato antivirusni programi koje na njima imamo rijetko javljaju neke probleme i upozoravaju na opasna mjesta na internetu. No polako cyber kriminal nalazi svoje mjesto i na mobilnim uređajima pa treba biti oprezan.

Stoga, da bismo vam olakšali potragu za najboljim sigurnosnim rješenjem, predstavljamo najbolje antivirusne alate za Androd mobilne uređaje.

1. McAfee Security & Power Booster

Na posljednjem je AV-Testu ostvario rezultat od 99,9 posto i to već dovoljno govori. Besplatan je i uz to se dobije zaštita kompletnog uređaja, kao i backup u cloud od 2GB, što je ipak premalo. Ali, za 3,49 američkih dolara mjesečno dobije se i to. Također, uz zaštitu se uključuje PIN zaključavanje svake od aplikacija koje želite, a McAfee ujedno za vas optimizira rad uređaja.

2. Bitdefender Mobile Security & Antivirus

Nudi sve što i McAfee, jedino nije besplatan i zabilježio je sto posto na AV-Testu. A za samo 1,49 dolara mjesečno dobije se cijeli paket. Da biste vidjeli jeste li za to možete dva tjedna besplatno isprobati aplikaciju.

3. Avast Mobile Security

Također se može pohvaliti s rezultatom od 99,9 posto, a impresivan je kao i na Windows operativnim sustavima. Uz konstantnu zaštitu, konstantno skenira uređaj i javlja apsolutno sve eventualne poteškoće.

4. AVG AntiVirus Free

Osim što ima nešto nižih 96,2 posto na AV-Testu i drugačiji dizajn, praktički je isti kao McAfee. Uz bitnu iznimku, besplatna verzija ima dosta reklama, koje mogu iritirati. Da ih se riješite, trebate platiti 2,19 dolara mjesečno.

5. Kaspersky Internet Security

Još jedna aplikacija koja nudi sve tek kad platite. Godišnje bi vas to koštalo 11,99 dolara i zaštita koja bilježi 99,9 posto rezultat na AV-Testu je vaša. Ako se odlučite platiti, teško da ćete požaliti.

6. Norton Security

Bilježi savršenih sto posto na AV-Testu i nudi apsolutno svaki vid zaštite, ali problem je cijena. Godišnje iznosi 40 dolara, ali za to se dobije zaštita na pet uređaja, koji uključuju operativne sustave MacOS, iOS, Android i Windows. Dakle, idealno rješenje za one koji trebaju zaštitu na više uređaja.