Nagrađene najbolje nekomercijalne kampanje iz 2017.

Nagrađene najbolje nekomercijalne kampanje iz 2017.

Pod pokroviteljstvom online Vipnetove platforme za dobrotvorni crowdfunding i fundraising Čini pravu stvar i u organizaciji agencije Brodoto i ACT Grupe ovog je tjedna, 14. i 15. veljače, održana konferencija Impact 2018 koja je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu okupila glavne aktere koji stvaraju pozitivne promjene u društvu.

Na prvom danu konferencije u raspravi „Kako kompanije utječu na okruženje“, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, Martina Rizman Matić istaknula je, između ostaloga, kako su „poslovni ciljevi Vipneta usko vezani uz društveno odgovorno poslovanje kompanije“.

„Vipnet omogućava  tehnologije za društvenu digitalizaciju, kao i superbrzi internet i optičku mrežu diljem Hrvatske po čemu smo predvodnici. Kroz sve svoje društveno odgovorne projekte nastojimo pridonijeti pozitivnim promjenama u društvu, bilo kroz nagrađivanje najboljih primjera ili kroz pokretanje i provedbu konkretnih inicijativa kao što je - Čini pravu stvar“.

Drugog dana konferencije Čini pravu stvar platforma nagradila je najbolje nekomercijalne kampanje iz 2017. godine. Najboljom je proglašena kampanja GOOD inicijative „Čekajući tramvaj zvan obrazovna reforma!“. Drugo mjesto i „Nagradu publike“ osvojila je kampanja „Za sva vrimena“ udruge Naš Hajduk dok je treće mjesto pripalo kampanji „Vrijedim više“ Mreže mladih Hrvatske u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske.

„Drago nam je što sve više kompanija prepoznaje društveno odgovorno poslovanje kao sve važniji dio poslovne strategije. Javlja se jasna potreba za stvaranjem stvarnih promjena u društvu“, izjavio je Marko Gregović, direktor konferencije.

Čini pravu stvar je prva hrvatska dobrotvorna crowdfunding i fundraising online platforma koju je Vipnet pokrenuo u lipnju 2016. godine. Do ovog je trenutka za 37 uključenih udruga na platformi prikupljeno nešto više od 164 000 kuna, a pritom je pokrenuto 75 izazova. Svoje su dobrotvorne kampanje pokretale brojne poznate osobe poput legendarnog hrvatskog skijaša Ivice Kostelića, glumca i glazbenika Jana Kerekeša te sociologa i pisca Brune Šimleše.