Na Weekend Media Festivalu bit će govora i o blockchainu

Na Weekend Media Festivalu bit će govora i o blockchainu

Od 22. do 25. rujna Weekend Media Festival neće biti samo mjesto predstavljanja zanimljivih govornika i gostiju, nego i platforma za predstavljanja najnovijih ideja. Jedna od takvih je i revolucionarna tehnologija „blockchain“ u koju danas banke i investitori najviše ulažu.

Možete li zamisliti svijet u kojem rodni list, vjenčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kojem trenutku, bilo gdje i to besplatno? Ili svijet u kojem novac prebacite prijatelju u Kanadu također besplatno? Ovaj svijet je moguć kroz blockchain tehnologiju koja iza sebe krije univerzalnu internetsku valutu „bitcoin“.  Iako je najpoznatija primjena blockchaina u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti promijeniti svijet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj blockchaina.

Top 40 financijskih institucija trenutno ulaže mnogo u blockchain tehnologiju, jer omogućuje siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije te smanjuje rizik od prevara. Iako još uvijek ne postoje jasni standardi u vezi blockchain tehnologije, u blockchain mrežu može se uključiti bilo tko s osobnim računalom ili male grupe poznatih entiteta koje odluče sudjelovati. Blockchain mehanizam ne poznaje granice, a sudionici mogu nesmetano komunicirati jedni s drugima.

Koje su mogućnosti blockchaina? Tko se bavi blockchainom? Kako on funckionira? I najvažnije, kako će to utjecati na vaš život? Sve to otkrit će nam ovaj zanimljivi panel koji predstavlja bitnu okosnicu 9. Weekend Media Festivala, ističu organizatori.