Na SAP Hybris Day Zagreb 2017 o trendovima i tehnologiji u marketingu

Na SAP Hybris Day Zagreb 2017 o trendovima i tehnologiji u marketingu
Dražen Tomić / Tomich Productions

U sklopu događanja SAP Hybris Day 2017, koji će se u četvrtak 12. listopada održati u Kaptol Boutique Cinema, domaći i međunarodni stručnjaci će kroz niz predavanja i okrugli stol razgovarati o najnovijim trendovima i korištenju tehnologije u marketingu, a chatbotovi i inovacije tvrtke SAP  bit će neke od ključnih tema.

Konferenciju će otvoriti direktorica tvrtke SAP -  Sonja Popović, a niz predavanja započet će Johann Wrede, globalni potpredsjednik strateškog marketinga u SAP Hybrisu. Svakodnevno čujemo da je transformacija ključ preživljavanja i temelj za rast . Na predavanju pod nazivom „The Only Transformation That Matters“ odgovorit će na pitanja uključujući što je predmet transformacije i u što će se transformirati.

Sudionici će nakon izlaganja Johanna Wredea moći pogledati demonstraciju „Digitalne svlačionice“ kroz koju će ih provest Ana Šipušić Pleše,  SAP Hybris Consultant. Prvi dio konferencije završava predavanjem Tatiane Voytsenko pod nazivom „Driving profitability by delivering the next level of guest engagament“.

Ana Penović iz agencije Jasno i glasno, predstavnik agencije 404 Nikola Vrdoljak,  zatim Ivan Kovačević iz agencije BRUKETA&ŽINIĆ&GREY, Vanja Šebek iz Algebre te psiholog Boris Šurija iz tvrtke Behavioral Boris na okruglom stolu „Tehnologija i marketing“ razgovarat će o korisnom utjecaju računala, strojeva i raznih aplikacija na marketing. Tehnologija je samo podrška ljudima, „dodatno oko“ i kao takva ima iznimnu vrijednost kao pomoć našem razmišljanju, ne zamjena za isto.

Predavanje Borisa Šurije „Empatija kroz tehnologiju“ pokazat će kako potrošači od kompanija sve više očekuju neke nove psihološke finese poput ravnopravnog odnosa, premašivanje očekivanja, rijetka iskustva. Za ponuditi takve  proizvode i usluge treba nam empatija i bolji uvid u potrošača.

Jedan od najznačajnijih UX trendova u posljednje vrijeme je sve veće korištenje konverzacijskih sučelja (Conversational Interfaces). Primjer takvog sučelja su i chatbotovi koji su rašireni po različitim industrijama i primjenama - od chatbotova za, primjerice, vremenske prognoze, sve do chatbotova u Ecommerce-u. Sudionici događanja imat će priliku u sklopu izlaganja Hrvoja Ljubičić, direktora e-trgovine u tvrtki mStart,  vidjeti demonstraciju prototipa jednog chatbota izrađenog uz pomoć SAP Hybris tehnologija.