Na najnovijem testu antivirusa četiri su postigla savršeni rezultat

Na najnovijem testu antivirusa četiri su postigla savršeni rezultat
Fotolia

Antivirusna zaštita iznimno je bitna, posebno u ovo vrijeme kad su napadi na naša računala učestaliji i uspješniji nego ikada. No potrebno je naći pravi antivirusni proizvod, u čemu nam pomažu neovisna istraživanja kao posljednje s AV-Test Institute. I to ne samo za računala već i mobilne uređaje. Konkretnije, u ovom slučaju samo one s Android operativnim sustavom.

U testiranju za ožujak obuhvatili su 25 antivirusnih aplikacija i koncentrirali se na zaštitu, korisnost i ekstra dodatke. Dok su prve dvije rubrike donosile po maksimalnih šest bodova, posljednja je donosila maksimalno jedan bod.

Bitdefender Mobile Security, Cheetah Mobile CM Security, Tencent WeSecure i Sophos Mobile Security jedini su zabilježili maksimalan učinak prilikom svih testova, što znači da su uz maksimalnih 13 bodova imali i stopostotne rezultate kod pronalaska malwarea. Ali, ni ostali nisu bili toliko loši, dapače. Većina ih je bila na 98 ili 99 posto.

To su redom Baidu Mobile Security, Symantec Norton Mobile Security, Ahnlab V3 Mobile Security, Antiy AVL, ESET Mobile Security & Antivirus, PSafe Total, Kaspersky Internet Security for Android, Qihoo 360 Antivirus, Trend Micro Mobile Security, Avast Mobile Security, G Data Internet Security, Cheetah Mobile Clean Master, Alibaba Mobile Security, BullGuard Mobile Security, AVG AntiVirus Free, Intel McAfee Mobile Security i Avira Antivirus Security. Svi oni su i dobili između 12 i 12,5 bodova.

Najlošiji je na testiranju bio NSHC Droid-X3 s 95 posto uspješnosti u pronalasku malwarea i s 10,5 bodova. Bez obzira na to, preporuku AV-Test Institutea ima jer samo oni s ocjenom osam ili niže ne bi prošli, a takvih nema baš kao ni na svim testiranjima unazad godinu i pol dana.

To nisu ni najmanje loši rezultati i jasno je da Android rješenja za sigurnost imaju snažne adute.