N1 TV s radom kreće od sutra

N1 TV s radom kreće od sutra

N1 prva regionalna dvadesetčetverosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za regiju započinje s emitiranjem programa 30. listopada. Pokretanjem N1 TV kanala, istovremeno će se pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za iOS, Android i Windows.

“Pokretanjem N1 news platforme u centrima u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu planiramo visoko podignuti ljestvicu u sektoru produkcije vijesti, te kao ekskluzivni CNN partner za regiju, krenuti u osvajanje regionalnog medijskog prostora. Naš cilj je ambiciozan i idemo prema tome da vrlo brzo postanemo prvi izvor informiranja za građane u cijeloj regiji.“- izjavila je Ivana Miković, direktorica N1.

Svaki od tri centra će imati svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvodit će tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje interesiraju publiku u sve tri zemlje.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju, N1 će biti u mogućnosti emitirati CNN program koji smatra relevantnim za gledatelje u regiji. Istovremeno ova suradnja omogućava CNN-u pristup izvještajima N1 reportera i N1 sadržajima iz cijele regije.

U svom timu, N1 je okupio medijske profesionalce s višegodišnjim iskustvom u domaćim i internacionalnim medijskim korporacijama. Među njima su Brent Sadler, nekadašnji novinar CNN-a, sadašnji direktor uredničkog kolegija N1 i Zoran Stevanović, direktor programa za regiju s također dugogodišnjim iskustvom na CNN-u.

„Drago nam je što će regija pokretanjem N1 dobiti zanimljivi informativni program i time se pridružiti CNN mreži koju čini preko 1.100 partnera širom svijeta“, - izjavio je Greg Beitchman, potpredsjednik Sektora za program i partnerstva (Content and Partnerships), kompanije CNN International. „N1 će se, između ostalog, izdvojiti od konkurencije zahvaljujući iskustvu, bazi znanja i sadržaja koje ima CNN. Ovaj vrhunski spoj suradnje i iskustva ključ je naše strategije, koja podrazumijeva stvaranje obostrano korisnih odnosa sa širokim spektrom lokalnih i regionalnih news organizacija širom svijeta.“

Na čelu zagrebačkog N1 tima je Dubravko Merlić, direktor programa za Hrvatsku, urednik i voditelj političkog talk-show programa Pressing koji je istaknuo da mu je izuzetno drago što ima priliku raditi s vrhunskom ekipom novinara i urednika:

„Naše redakcije u sva tri produkcijska centra sastavljene su od novinara s izvanrednim reporterskim i uredničkim profilom, a naš cilj je prvenstveno objektivan i svestran pristup u izvještavanju. To nam je svima najveći izazov. Fokus programa biti će na vijestima, a pored informativnih emisija pripremamo i jutarnji program, zabavne i talk show emisije, N1 serijale, kao i strane dokumentarne emisije.“- izjavio je Dubravko Merlić.

U N1 timu su i Zoran Šprajc koja će raditi Dnevnik s ekipom uglednih novinara među kojima su Josip Šarić, Vanja Kranic, Antonio Zavada, Katarina Brečić, Tina Kosor, Nina Kljenak i drugi, a tu su i Tihomir Ladišić koja će voditi Novi dan - jutarnji program, zatim Sandra Križanec, Mašenka Vukadinović i mnogi drugi.

Gdje će se moći gledati N1

Kanal N1 će se moći gledati u Srbiji preko operatera: SBB, KDS i JET, preko platformi D3 i D3i - pozicija 202, Total TV-a i Beogrid network-a - pozicija 202. Podsjećamo da će N1 biti dostupan i putem drugih platformi suvremene komunikacije - N1 news portala na adresi www.n1info.com, iOS, Android i Windows aplikacije.

U BiH i Sloveniji N1 kanal će gledatelji pratiti preko operatora Telemach i platforme Total TV, u Hrvatskoj preko operatora MAXtv i VIP Net i platforme Total TV, u Crnoj Gori i Makedoniji preko platforme Total TV, a u ostalom dijelu Europe i svijeta preko Nettv.plus i platforme Total TV.