MWC 2018: McAfee najavio nova partnerstva i objavio novo Mobile Threats izvješće

MWC 2018: McAfee najavio nova partnerstva i objavio novo Mobile Threats izvješće
Antonio Jularić

McAfee nije propustio Mobile World Congress (MWC) sajam u Barceloni već se pojavio i najavio partnerstva s najvećim proizvođačima pametnih telefona, ali i kako bi objavio najnovije Mobile Threats izvješće. Primjerice, jedan od njih jest Samsung, što znači da se McAfee antivirusna zaštita nalazi na Galaxy S9 i S9 Plus pametnim telefonima.

Konkretnije, to znači da će poput Galaxy Note 8 imati McAfee VirusScan, Secure Wi-Fi mogućnost koja se temelji na VPN usluzi iz McAfee ponude. A da ne ostane sve na pametnim telefonima, Samsung i McAfee su dogovorili suradnju i za pametne televizore, što znači da južnokorejski tehnološki gigant želi stati na kraj svim onim prijetnjama koje pokušavaju doći do kontrole na mreži "probojem" na pametne televizore, koji su u principu slabo zaštićeni.

Naravno, nije Samsung jedini s kojim će ugledna antivirusna kompanija raditi u budućnosti jer najavljena su dva partnerstva - s Amazonom i Telefónicom. Kad se govori o Amazonu, partnerstvo podrazumijeva zaštitu za Alexa platformu, koja će biti poznatija pod imenom McAfee Secure Home Platform Skill. Napokon stiže tako nešto, čime će Internet stvari (IoT) napokon nuditi sigurnost korisnicima, a samim time će pridobiti povjerenje. Jer, zna se da su upravo sigurnosni propusti i nejasnoće ono što odvraća korisnike od IoT.

Što se tiče Telefónice, sigurnost se podrazumijeva za njenu kompletnu mrežu na način da će McAfee zaštita biti implementirana u sve njene rutere. Također, to nije samo za određeno područje već za svako na kojem ta španjolska kompanija posluje, a to su Europa, Azija, sjeverna Amerika, centralna Amerika i južna Amerika.

I na kraju, kad se govori o Mobile Threats izvješću, u njemu se vidi da raste broj napada na IoT uređaje i da je samo u trećem kvartalu prošle godine zabilježeno 16 milijuna napada malwareom na mobilne uređaje. Ukratko, antivirusni alati za pametne telefone postali su ozbiljan problem koji ne treba olako shvaćati.