MWC 2016: Cyanogen Inc. objavio novu MOD platformu

MWC 2016: Cyanogen Inc. objavio novu MOD platformu

Na sajmu Mobile World Congress, Cyanogen Inc. objavio je novu MOD platformu koja će omogućiti programerima da koriste API na razini sustava. Ova MOD platforma trebala bi omogućiti eksternim aplikacijama da iskoriste prednost Cyanogen API-ja kako bi došlo do integracije u sam OS.

Cilj je da programeri iskoriste dostupne API-je za stvaranje inteligentnih aplikacija trećih strana pomoću MOD-a. Microsoft će ponuditi modove prve generacije, a postoji mogućnost da se Skype integrira u dialer sučelje ili da dođe do OneNote integracije u preglednik, e-mail klijent ili kalendar.

Može se instalirati i Cortana osobni asistent mod za pokretanje značajki kao što su glasovno aktivirani selfiji. Cyanogen Inc. ima plan za lansiranje MOD platforme sljedeći mjesec na pametnim telefonima i tabletima s Cyanogen Mod 13 ili novijim verzijama.

Sve ovo je rezultat partnerske suradnje s Microsoftom koje je objavljeno prošle godine, a sve u vidu integracije aplikacija i servisa Microsofta u Cyanogen OS. MOD bi trebao promijeniti način na koji korisnik, programeri, OEM i MNOs imaju interakciju sa svojim mobilnim uređajima, ističu u Cyanogen Inc.