Možete li preživjeti nekoliko sati bez svog pametnog telefona?

Možete li preživjeti nekoliko sati bez svog pametnog telefona?
Fotolia

David Gewirz je kolumnist na portalu ZDNet i kako priznaje, ovisnik o gadgetima, tehnologiji i internetu. Ovih dana napravio je jedan eksperiment gdje je pokušao provesti što više vremena bez svojih pametnih uređaja, ponajviše bez mobitela.

Kada se osvrnuo oko sebe, uvidio je kako ima tablete, mobitele i monitore po cijeloj kući, čak i u spavaćoj sobi. Odlučio je ostaviti mobitel na par sati u autu i shvatio je kako je postao nervozan kada je došao na jedan sastanak. Shvatio je da tehnologija ima moć nad njime, iako je bio siguran kako je obrnuto.

Kada je došao doma, otišao je u kupaonicu i kraj kade ugledao svoj tablet. Primio ga je odmah u ruke i počeo čitati vijesti. Nije izdržao ni sekunde da odoli svojem omiljenom IT ljubimcu.

Počeo se prisjećati svojeg djetinjstva kada se bezbrižno igrao vani s djecom, kada nije bilo svih tih famoznih uređaja. Test koji si je zadao bio je pretežak za njega.

Priznao je to teškom mukom. Odlučio je priznati svima kako je technofreak. Mi bi poručili Davidu da ne očajava, jer sigurno nije sam. Prepoznajete li se u Davidu?