Mobilna aplikacija pruža najbolje od Krka na dlanu

Mobilna aplikacija pruža najbolje od Krka na dlanu
Antonio Jularić

Besplatna aplikacija Pointers Krk pokrenuta je ovo ljeto kao prva od Pointers mobilnih aplikacija namijenjenih otocima, gradovima, odnosno turističkim destinacijama diljem Hrvatske.

Pointers Krk svim posjetiteljima otoka Krka pruža više od 1000 lokacija s detaljnim informacijama na hrvatskom i na tri strana jezika. Projekt je zaživio na 7 internet platformi (Mobilna aplikacija za Android i za iOS, web stranica, Facebook, Instagram, Twitter, i YouTube kanal).

Tim pristupom Krk se predstavlja kao jedna turistička cjelina odnosno destinacija koja turistima pruža stotine predivnih plaža, uvala, atrakcija, kulturnih događaja, izložbi, arheoloških nalazišta... Uz stotine pozicija koje su GPS-om obilježene, kroz aplikaciju je predstavljeno i više od stotinu restorana, konoba, beach barova, mjesta za izlazak i zabavu. Pointers Krk kao projekt iznimne je važnosti za turistički sektor te su ga podržale sve turistčke zajednice gradova otoka Krka (ukupno 7 na otoku), te turistička zajednica cijelog otoka Krka, kao i ostale važne institucije, poslovni subjekti i organizacije.

Iza projekta stoji tvrtka Apria iz Osijeka, a na projektu je radilo više od 25 mladih stručnjaka.

Iz Apria za budućnost najavljuju predstavljanje aplikacije Pointers za lokacije Hvar, Brač, Split i druge. Ističu kako je posebnost ove aplikacije unos emocija u tehnologiju kojom se svakodnevno služimo. Svaka od lokacija unesenih u aplikaciju osobno je upoznata, određena joj je GPS-lokacija, te joj je izrađen opis primjeren i namijenjen upravo turistima.

Od slijedeće godine aplikacija će pružiti i mogućnost saznavanja temperature mora na većini najpopularnijih plaža, što će biti veliki pomak u pružanju informacija sve zahtjevnijoj i sve mlađoj klijenteli koja posjećuje našu obalu.