Mlade žene troše čak 5 sati tjedno na selfije

Mlade žene troše čak 5 sati tjedno na selfije
Fotolia

Žene vole selfie ali čini se kako su malo pretjerale. Istraživanje koje je provedeno u Velikoj Britaniji, zahvaljujući FeelUnique.com, pokazuje kako su žene u ovisne o tome kako će dobar selfie napraviti. Možda riječ dobar nije dovoljna, jer ako se provede pet sati na dan kako bi se napravio dobar selfie, onda taj selfie bi trebao izgledati vrhunski.

Da, žene u Velikoj Britaniji provedu oko pet sati na dan kako bi kreirale vrhunski selfie koji bi trebao zadiviti prijatelje, kolege, poznanike i ostale koji vas prate. Prema nekim statistikama, to znači oko tri selfie slike dnevno, uključujući i vikende.

Nevjerojatno istraživanje, zar ne. Pitate se zašto žene toliko vremena provedu kako bi napravile dobar selfie ? Odgovor se krije, najvjerojatnije, u tome što se žene žele lijepo našminkati, odabrati pravilan kut kamere koji će ih napraviti privlačnijima, zatim tu je i adekvatna rasvjeta, namještanje poze i slično.

Čak dvije trećine žena je priznalo kako radi selfie da bi privuklo neku drugu osobu, određeni broj žena ističe kako želi zadiviti druge. Bila su i neka istraživanja koja pokazuju kako ženska populacija između 16 i 25 godina na svojem pametnom telefonu ima oko 150 selfie fotografija.

Bilo bi zanimljivo ovakvo jedno istraživanje provesti i u Hrvatskoj pa da se usporede rezultati. No, činjenica je kako živimo u svijetu društvenih mreža gdje se pokazujemo u najboljem svjetlu, želimo da nam se ljudi dive i zavide.

Volimo Big Brother situacije iako smo protiv toga da nam netko zaviruje u intimu. Međutim, ako je ta intima lijepa i posebna zašto je ne bi svima pokazali?